Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinden oluşan KOP Bölgesi'nin kalkınmasını hızlandırmak amacıyla kurulan Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamındaki illerdeki sulama projeleri için 70 Milyon TL’lik ödenek Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından onaylandı.


KOP Bölgesindeki küçük ölçekli sulama sistemlerinin rehabilitasyonu ve yaygınlaştırılması amacıyla kullanılacak olan ödenek KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde İl Özel İdarelerine aktarılacak. 

KOP Bölgesi İl Özel İdareleri’ne aktarılacak olan 70 milyon TL’lik ödenek ile özellikle sulama tesisi olmayan kırsal kesimin sulu tarıma kavuşacağını vurgulayan KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu şunları söyledi:

“KOP Bölgesine büyük önem veren Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz geçen yıl olduğu gibi ödeneğin Bölge İl Özel İdarelerine aktarılmasını onayladı. 2011 yılında 50 Milyon TL, 2012 yılında 63.4 Milyon TL olan ödeneği 2013 yılında 70 Milyon TL’ye çıkaran Sayın Bakanımız İl Özel İdarelerimize aktarılacak olan bu ödenekle özellikle sulama tesisi olmayan kırsal kesimin KOP Projesi ile sulu tarıma kavuşacağını ve kalkınmaya önemli bir girdi sağlayacağını vurgulayarak hayırlı olması dileklerinde bulundu. Kalkınma Bakanımızın onayladığı 70 Milyon TL’lik ödenek, Küçük Sulama Projelerinde kullanılacak ve tarım alanlarında KOP Bölgesi’nin kalkınmasına büyük destek sağlayacaktır.”

 

 




Editör: TE Bilişim