KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİKOP), 14-16 Kasım 2013 tarihlerinde dönem başkanlığını yürüten Selçuk Üniversitesi'nin ev sahipliğinde “Ulusal KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu” düzenleyecek.


2012 yılında kurulan Selçuk, Niğde, Aksaray, Karamanoğlu Mehmetbey, KTO Karatay, Mevlana Üniversitelerini bir çatı altında toplayan ve KOP İdaresi'yle yakın ilişki içinde çalışan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği, Kasım ayında Konya'da yapılacak olan Ulusal KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu hazırlıklarına devam ediyor.

“Onursal başkanlar Davutoğlu ve Yılmaz”

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, KOP Bölgesindeki 7 üniversite ile Türkiye’deki üniversitelerin en üst düzeyde temsil edileceği sempozyumun Onursal Başkanlığını Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın yapacağını söyledi.

Sempozyumun amacının Bölgesel Kalkınma alanında çalışmalarda bulunan bilim insanları, uygulamacıları ve üniversiteler dışındaki araştırmacıları, STK’ları, yerel basını ve özel sektör temsilcilerini buluşturarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunabilmelerine zemin hazırlamak olduğunu vurgulayan KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, sempozyumun yoğun ilgiyle karşılandığını ifade etti.

Sempozyumda sunulacak çalışmaların sadece akademik alanda olmadığını ifade eden Başkan Babaoğlu, bu bölgenin kalkınması için görüşlerini ifade edecek herkesi sempozyuma davet etti. Sempozyum ile ‘KOP Bölgesindeki Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray illerinin kalkınması ve gelişmesi için neler yapılabilir’ sorusuna cevap arandığını belirten KOP İdaresi Başkanı Babaoğlu, “Hazırlıklarına devam ettiğimiz sempozyum, KOP Bölgesi'nin doğal ve kültürel varlıkları ile ekonomik, sosyal ve manevi değerlerinin ulusal düzeyde bilinirliğini artırmanın yanı sıra bölgenin varlık ve sorunlarının tartışma zeminini genişletmeyi hedeflemektedir. Sempozyum, KOP Bölgesi’nin kalkınması, bölgeyi ülkeye ve dünyaya açacak çalışmaları ortaya çıkaracaktır. Bölgemizi kalkındırmada önemli bir motor gücü olan ÜNİKOP Üniversitelerimize, rektörlerimize ve sempozyuma katkı sunanlara teşekkür ediyor, Ulusal KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu’nun bölgemize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.  

Editör: TE Bilişim