Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı Arasında “Kop İle Okur Dostu Okul Projesinin (KOP-ODOP)” Uygulanması, İzletilmesi ve Denetimine ilişkin protokol imzalandı.

KOP (Konya Ovası Projesi) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığında gerçekleştirilen protokol, Üniversite Eğitim Fakültesi Dekanlığı Adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Adına Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur tarafından imzalandı.

Üniversite Eğitim Fakültesi ve Niğde Merkez Abdulhamit Han Ortaokulu ile gerçekleştirilen projenin yürütücülüğünü Üniversite Eğitim Fakültesi öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Suna Canlı ve Dr. Öğr. Üyesi Yonca Koçmar Demirci üstlenmektedir. Ayrıca proje ekibinde Üniversite Eğitim Fakültesi öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Murtaza Aykaç, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Soylu, Abdulhamit Han Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Özer Velioğlu ile Niğde Halk Eğitim Merkezi Müzik ve Halk Oyunları Öğretmeni Çağlar Demirci yer almaktadır.

İşbirliğinin usul ve esaslarının da belirlenmiş olduğu protokol; Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın 2019 yılı yatırım programında yer alan 2016H040250 numaralı “KOP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi” kapsamında desteklenecek olan protokole esas projenin uygulanmasını, izlenmesini ve denetimine ilişkin genel esasları belirlemektedir.

İmzalanan protokol ile proje yürütücülerinin bilinçli farkındalık eğitimi alması ve çocuklar için felsefe eğitmen eğitimi programına katılması; proje ekibiyle birlikte Abdulhamit Han Ortaokuluna okul kütüphanesi, koridor kitaplıkları ve anne-baba okuma köşelerinin oluşturulması, okuma köşeleri için kitap seçimi ve alımı yapılması, okuma kültürü edindirmede okul aile işbirliğinin sağlanması, okuma kültürüne ilişkin bilgilendirme toplantıları yapılması; proje ekibi tarafından öğretmenlere, öğretmen adaylarına, ailelere ve okul yöneticilerine çocuklarla bilinçli farkındalık ve felsefe eğitimi verilmesi, çocuklarla birlikte çocuk kitapları kullanılarak drama temelli bilişsel farkındalık ve felsefe çalışmaları yapılması, etkileşimli okuma ve masal anlatıcılığı atölyelerinin gerçekleştirilmesi, halk hikâyelerinin çocuklarla birlikte yeniden oluşturularak yaratıcı drama ve dans yoluyla gösterimi ile etkinlik ürün dosyası hazırlanması gibi geniş kapsamlı faaliyetlerin yapılmasına da karar verilmiştir.

Karşılıklı imzaların atılmasının ardından ‘hayırlı olsun’ temennilerinde bulunuldu.

Editör: TE Bilişim