KOP Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinden oluşan KOP Bölgesi'nin kalkınmasını hızlandırmak amacıyla kurulan Kalkınma Bakanlığı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi kapsamındaki illerde uygulanan küçük ölçekli sulama projeleri dâhilinde sulama sistemlerinin rehabilitasyonu ve yaygınlaştırılması amacıyla kullanılacak olan ödenekle ilgili protokol Niğde Valiliği Toplantı salonunda imzalandı.

KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın katılımıyla imzalanan protokolle Niğde iline 15 milyon liralık ödenek aktarılacak ve bu ödenek Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı (KÖSİP) kapsamında özellikle sulama tesisi olmayan kırsal kesimin sulu tarıma kavuşması için kullanılacak.

Toplantıda açıklama yapan KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu “Niğde ili KOP illeri içerisinde Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı (KÖSİP)’nı en başarılı uygulayan il. Niğde’de ayrıca elmadan sonra kiraz ve çilekte en fazla atılım gösteren ilimiz durumunda. Bu bakımdan da teşekkür ediyorum. Tabi bizim amacımız da bu üretimi yaparak önemli ürünlerde katma değeri yüksek üretim sağlayarak özellikle çilek, kiraz ve üzüm temelinde elma ve cevizi de dâhil ederek bu beş stratejik üründe bu ilin tarımsal katma değerini artırarak gelir seviyesini artırmak. Bu bizim gelir sorununun çözmemiz ve kırsal alanı daha yaşanabilir hale getirmemiz önemli bir konu. Bu programın esas temeli budur. Niğde için 2014 yılı içerisinde 10 adet proje yürütülecektir. Ben bu programın, bu protokolün, bu ödeneğin Niğde için hayırlı olmasını diliyorum. Daha güzel, daha farklı birçok projeyi birlikte gerçekleştireceğiz. Niğde ili pek çok şeyi hak ediyor. ” dedi. 

Niğde Valisi Kılıç ise, “Bugün ilimiz için hayırlara vesile olacak insanımız için iyiliklere kapı aralayacak önemli bir gün. Çünkü 32 milyonluk bir İl Özel İdaresi Bütçesinin olduğu bir ile bir idare tek başına 15 milyonluk bir katkı sağlayacak bugün imzalayacağımız protokolle beraber. Bu çok önemlidir. Çok anlamlıdır. Şöyle ki, devletimizin klasik görevi halkı zenginleştirmektir. Devlet adamlarımız öteden beri bilinen en eski zamanlardan beri halkı zenginleştirmeyi kendilerine iş edinmişler dert edinmişlerdir. Bilinen en eski yazılı belgelerimizde bir devlet adamı şöyle diyor: “Aç milleti tok, fakir milleti zengin ettim.” Halkı zenginleştirebilmenin en pratik yöntemlerinden bir tanesini Niğde slogan haline getirdi zaten. Ne dedi Niğde: “Bir damla su boşa akmasın bir karış toprak boş yatmasın” dedi. Bu hedefe uygun olarak KOP İdaresinin destekleri tüm sulama potansiyelimizi milimetrik olarak zayi etmeden üretimin emrinde kullanmak ve topraklarımızdaki azami faydayı elde etmeye yöneliktir. Bu program ilimize zenginliğe ve refahı getirebilecek bir projedir. KOP İdaresi Başkanı çok değerli Bilim Adamı Prof Dr. Mehmet Babaoğlu’na saygılarımı sunuyorum. Teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.   

 












Editör: TE Bilişim