Konya Ovası Projesi(KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından KOP İlleri yatırım projelerinin yer aldığı KOP Eylem Planı(KOP EP) tanıtım toplantıları sona erdi. Konya’da gerçekleştirilen son toplantı 4 gün sürdü.

 

Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde’den oluşan KOP Bölgesi’nin kapsamlı dönüşümünü sağlamak amacıyla hazırlanan ve 30 Nisan 2015 tarihinde Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz tarafından kamuoyuna açıklanarak yürürlüğe giren KOP Eylem Planı ve içerisindeki 243 proje sırası ile Aksaray, Karaman, Niğde ve Konya’da kamu kuruluşlarının temsilcilerine tanıtıldı.

 

Son olarak Konya’da gerçekleştirilen ve 4 gün süren tanıtım toplantılarına Konya Valisi Muammer Erol, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan vekili İhsan Bostancı, Konya Vali Yardımcısı İbrahim Hayrullah Sun ve yerel kamu kuruluşlarının üst düzey temsilcileri katıldı.

 

KOP EP’nın başarıya ulaşmasında, kamuoyunun sahiplenmesinin yanı sıra tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca da sahiplenilmesinin büyük önem taşıdığını kaydeden KOP İdaresi Başkan vekili İhsan Bostancı, KOP İllerinde düzenlenen tanıtım toplantılarının bölgedeki kamu kurum ve kuruluşlarında bu sahiplenme bilincini oluşturmak amacıyla gerçekleştirildiğinin altını çizdi.

 

Eylem Planının hayata geçirilme sürecinin yakından takip edileceğini ifade eden Bostancı, “Bu amaçla yılda en az iki defa olmak üzere plan dönemi boyunca Kalkınma Bakanımız başkanlığında Eylem Planı’nda yer alan projelerin, sorumlu kuruluşlarının üst düzey bürokratlarının katılımı ile  ‘KOP Eylem Planı İzleme ve Değerlendirme Toplantıları’ düzenlenecek” diye konuştu.

 

2014 ve 2018 yıllarını kapsayan KOP Eylem Planı içerisindeki 243 adet proje ve 9 milyar 927 milyon liralık kaynağı ile bölgenin ilk resmi programı olma özelliğini taşıyor.

 

http://www.borhaber.net/ekonomi/kop-eylem-plani-tanitim-toplantilari-sona-erdi-h17362.html

Posted by Bor Haber on 15 Temmuz 2015 Çarşamba
Editör: TE Bilişim