Niğde Tarım İl Müdürü Nizamettin Bilhan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamındaki 7. Etap Tarıma Dayalı Yatırımlar için son müracaat tarihinin 09 Mayıs olduğunu hatırlatarak hibe desteğinden yararlanmak isteyen yatırımcıların bir an önce müracaat etmelerini istedi.
Bilindiği üzere kırsal alanlarda tarım üreticileri ve kırsal toplum tarafından yapılacak ekonomik amaçlı ve altyapı yatırımlarına belli kriterler ve oranlar doğrultusunda hibe desteği sağlanması için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 10 Mart 2011 ve 11 Mart 2011 tarihinde yürürlüğe giren tebliğler uyarınca 7.Etap Makine-Ekipman desteği müracaatı 25 Nisan 2011 tarihinde sona ermişti.
 “Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Tebliği” kapsamında; Ekonomik ve Tarımsal Altyapı Yatırımlarına yönelik müracaatlar ise 09 Mayıs 2011 tarihinde sona erecek. İl Müdürü Nizamettin Bilhan ilgili tebliğ doğrultusunda yatırım yapmak isteyen yatırımcıların 9 Mayıs tarihine kadar İl Müdürlüğüne müracaat ederek başvurularını yapmalarını istedi.
          Ekonomik yatırımlara yönelik;
          Bireysel ve grup (şirket, vakıf, kooperatif, birlik ve bunların üst örgütleri) başvuruların değerlendirileceği;
          -Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı,
          -Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik yatırımlar,
          -Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına yönelik yatırımlar,
          - Alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımına yönelik yatırımlar,
          - Tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere, alternatif enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesisleri, hibe desteği kapsamında değerlendirilir.
          - Un, karma yem ve zeytinyağı konularında yeni yatırım tesisi başvuruları kabul edilmez.
          -Koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırım projeleri desteklenir.
          Bu grupta hibe desteği almaya hak kazanan projeler bireysel  başvurularda proje toplam tutarı 150.000 TL ‘yi, grup başvurularında ise 600.000 TL’yi geçmemek kaydıyla %50 oranında hibe desteği ile desteklenecek.
          Tarımsal altyapı yatırımlarına yönelik;
           Kaymakamlıklar, Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin başvurabileceği; şebekesi olan mevcut sulama tesislerinin basınçlı toplu sulama tesisine dönüştürülmesine yönelik iyileştirme ve geliştirme yatırımları için yapılacak başvurular kabul edilecek.
            Köylere hizmet götürme birlikleri ve sulama kooperatiflerince; Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olarak kabul edilen mevcut sulama tesislerinin toplu basınçlı sulama sistemi tesisine dönüştürülmesine yönelik yatırım proje tekliflerinde, hibeye esas proje tutarı 600.000 Türk Lirasını geçmemek kaydıyla  hazırlanan projelere hibeye esas proje tutarının % 75’ine hibe yoluyla destek verilecek.


Editör: TE Bilişim