Niğde İl Genel Meclisinin 2019 yılı Eylül ayı olağan toplantısı Birinci birleşim gündem maddeleri İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna’nın başkanlığında görüşülerek karara bağlandı. İl Genel meclisinde Konaklı Kasabasına Niğde Bilim sanayi ve Teknoloji İl müdürlüğünce Konaklı Kasabasına yapılması planlanan Kimyasal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi görüşüldü.

İl Özel İdaresi İl Genel Meclis binası toplantı salonunda yapılan toplantı yoklama ve açılışın ardından başladı. Küçüktuna’nın başkanlığındaki toplantıda gündemde bulunan maddelerin görüşülmesine geçildi. Niğde İl Genel Meclisinin 2019 yılı Eylül ayı Birinci birleşim toplantısında gündemde bulunan 6 madde görüşülürken Komisyondan gelen raporlar tek tek okunarak karara bağlandı.

İl Genel Meclisi Eylül ayı birinci toplantısında gündemde bulunan ve Konaklı Kasabası yakınına Niğde Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğünde yapılması planlanan Kimyasal Organize sanayi Bölgesinin kuruluş aşamasında Niğde İl Özel İdaresinin yer alıp almayacağı, yer alacak ise yüzde kaç oranla katılım sağlayacağı, kaç üye ile temsil edileceği ve temsil edilecek kişi sayısına göre OSB kuruluş protokolünün onaylanmasından önce katılım payı yatırılıp yatırılmayacağı konusu görüşüldü. İl Genel meclis Üyeleri maddenin komisyonlarda görüşülerek karara bağlanması önerisinde bulunarak maddenin komisyonlara sevkini oyladı.

Bölge güneş enerjisi bakımından oldukça zengin bir bölge olması, kurulacak olan sanayinin elektriğini kendi üretebilmesine büyük imkan tanımış olacak. Hüyük demiryolu lojistiğinin yine alana yakın olması yine sağladığı en büyük avantajlar arasında yer alıyor. Bölgenin tarım ve hayvancılıkta ilimizin %60’nı karşılayan bir bölge olması nedeniyle ham madde sıkıntısı yaşanmayacak ve ulaşım sıkıntısı yok denilecek seviye de olacak. Yine bölgede çıkan ürünler doğrultusunda patates, elma, fasulye gibi ürünlerinin de işlenebileceği tesislerin kurulmasına olanak sağlayacak. Süt ve süt ürünlerini işleyecek birçok tesisin yine bu OSB alanına kurulmasına neden olacaktır.

OSB alanın Aktaş otoyol bağlantı noktasına 11,5 km, Niğde’ye 21,5 km ve yine Kayseri’ye 113 km uzaklıkta olması alanın taşıdığı büyük avantajlar arasında yer alıyor. Konumu nedeniyle sanayide gelişmiş iller arasında yer alan Kayseri ilinden de birçok yatırımcının buraya yatırım yapması beklenen büyük hedefler arasında yerini alacaktır. Bu bölgede yaşayan binlerce kişiye istihdam sağlayacak bu alan, en önemli sorun köyden kente göçü engellemesi ve birçok avantajı içinde barındırıyor olması ilimizin geleceği açısından büyük önem taşıyor.

Editör: TE Bilişim