Niğde Valiliği, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartları hakkında çıkan asılsız haber ve söylemlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada: “Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Sürücü Belgesi ve Pasaport başvuruları Nüfus Müdürlüklerince alınmakta ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce basılarak kişilerin adresine kargo ile gönderilmektedir. Son zamanlarda basın yayın organları ile sosyal medyadan yayınlanan Kimlik Kartlarının dağıtımının yılsonu itibariyle son bulacağı, kimlik kartı bedelinin fahiş oranda artacağı ve Sürücü Belgesi için sağlık raporunun heyet raporu olacağı bedelinin fahiş oranda artacağı gibi asılsız haberler ve söylemlerle Nüfus Müdürlüklerinde yaşanan yoğunluklar izdihama neden olmaktadır. Kimlik Kartları, Sürücü Belgeleri ve Pasaport bedellerinin 2019 yılı itibariyle "Değerli Kağıtlar" değerleme oranlarıyla güncelleneceği ve bu oranın asılsız haberlerde iddia edildiği gibi yüksek olmayacağı, mevcut nüfus cüzdanlarının geçerliliğini yitirdiğine dair herhangi bir son tarih ve yasal düzenlememizin bulunmadığı nüfus cüzdanlarının halen geçerli olduğu, Kimlik kartları verilmeye devam edeceği, Sürücü belgesinde heyet raporu isteneceğine dair bir talimat bulunmamaktadır.

Vatandaşların bu konuda daha sağduyulu davranmaları ve asılsız haberlere itibar etmemeleri gerektiği hususu; Kamuoyuna saygı ile duyurulur” ifadeleri kullanıldı.  



 
Editör: TE Bilişim