Niğde'de uygulanacak olan Kentsel dönüşüm projesi için müteahhit firma çalışmalara Ramazan Bayramından sonra başlayacak.


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Kentsel Dönüşüm projesinde son durum hakkında bilgi vererek ihaleyi alan müteahhit firmanın bayram sonrasında çalışmalara başlayacağını belirtti. İlerleyen günlerde TOKİ Başkanı tarafından ziyaret edilmesi beklenilen dönüşüm projesinde hazırlıklar tamamlanarak çalışmalar bayramdan sonra başlatılacak.


Kentsel Dönüşüm için hiç bir engel kalmadı



Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Bayramın dördüncüsü gün yüklenici firmamız işe başlayacak ve hızlı bir şekilde işi tamamlayacak. Bununla ilgili Niğde'deki malzeme bağlantılarını, beton bağlantılarının tamamını yüklenici firma üstlenmiş, bu bağlamda sözleşmelerini yapmış durumda. Diğer taraftan da 3 tane ayrı vinç ile bu işi yürütecekler. Vinçlerin siparişi verildi. Bir kaç güne kadar gelir. Toplu Konut İdaresi Niğde Belediyesinden teknik arkadaşları, Toplu Konut İdaresine davet ederek diğer etapların da görüşmesinin yapılması noktasında talepleri oldu. Diğer etapların görüşülmesi gerçekleştirildi.

Önümüzdeki günlerde, Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra da TOKİ Başkanı Niğde'ye gelerek projenin hızlandırılmasıyla ilgili gerekli adımlar atılmış olacak. Bununla ilgili acele kamulaştırmadan doğan alacakların 18 trilyon gibi bir para hak sahiplerine TOKİ tarafından ödendi. Dolayısı ile şu anda önümüzde hiç bir engel yok. Biz de yaklaşık 2000 konutun boşaltılması ile ilgili Belediye olarak orada oturan ev sahiplerine bayramdan sonra bildireceğiz ve alanın tamamen boşaltılmasını sağladıktan sonra inşaatların tamamını inşallah bu sene sonuna kadar başlatmış oluruz diye ümit ediyorum" şeklinde konuştu.



Editör: TE Bilişim