Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ı ziyaret ederek Niğde’de yaşanan sorunları dile getirdi. 

Başkan Kenar, Patateste ve çiftçilerin elektrik ile ilgili yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.


Veli Kenar yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Geçtiğimiz günlerde Ankara’da genel merkezde Niğde’nin sorunları hakkında ve genel başkanımız Sayın Şemsi Bayraktar’ın tekrar genel başkanlığa aday olması dolayısıyla ziyarette bulunduk. Bu ziyaretin akabinde Niğde’nin belli başlı sorunlarını iletme şansımız oldu. Bunların içerisinde son günlerde bilindiği üzere patates konusunda patatesin son günlerde yüksek fiyatlara satılmasından dolayı bir çok basında fazlasıyla yer almıştı. Bunların gerçek olup olmadığı konusunda genel başkanımızı bilgilendirdik. Bunların gerçek olmadığını tüccarların ve bazı fırsatçıların bu işte spekülasyon yaptığını belirttik kendilerine” dedi.

Başkan Kenar, Niğdeli çiftçilerin elektrik idaresi ile ilgili yaşadığı sıkıntıları Genel Başkan Şemsi Bayraktar’a iletti.

Kenar, “Niğde’mizin belli başlı sorunlarından çiftçi ve Medaş sorununu dile getirdik kendilerine. Yine önümüzdeki günlerde patates ekimiyle ilgili patatesin dekar ve ekme alanında fazlalık yaşanacak bu fazlalığında hükümete bildirilmesi konusunda kendilerini bilgilendirdik. Bu konuda ihracatın önü açılması veyahut da tekrar çiftçilerin 2012-2013 yılları sezonunda yaşanmış olduğu, zararına satmak zorunda kalmaması açısından önlem alınmasının gerektiğini belirttik” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim