Altunhisar ilçemize bağlı Keçikalesi Kasabası en büyük sorun işsizlik olmaya devam ediyor.Kasaba halkının önemli bölümü aş ve iş bulmak için gurbete çıkmak durumunda kalıyor.
 
Gazteci- Yazar Ömer Fethi Gürer Keçikalesi Kasabasına giderek halk ile sohbet etti. Sorunları yerinde dinledi. Kasaba halkı bölgede sulama suyunun olmaması yanında iş alanlarınında bulunmaması nedeni ile kasabadan sürekli  göç olduğunu söylediler.
 
Hayvancılığında gerilemesi ile umutlarının gurbet olduğunu belirttiler. Farklı kentlerde genelde hurdacılık yapan kasabalılar sulama suyunun olmamasının tarımda verimin düşmesi ve sınırlı ürünlerin bölgede yetişmesine nedeni ile iş ve aş için yollara düştüklerini anlattılar.  Hayvacılık ve çiftçiliğin gerilemesi yanında özellikle gençlerin askerlik sonrası köyden iş aramak için ayrılmak zorunda kaldığına vurgu yapan kasaba halkı  bölgenin iş olanakları yönünden devlet desteğine gerek duyduğuna dikkat çektiler. Gazeteci-Yazar Ömer Fethi Gürer’e dertleri anlatan    kasaba halkı keçi kalesi ve kilisenin onarılması ,kaleye yol açılması ve bölgenin turizmden pay alamasını da istediklerini belirtiler.
 
Bölge tarihi üzerine yıllardır araştırma ve yazıları bulunan Ömer Fethi Gürer’den Keçikalesi harap olmadan kurtarılması için yetkililere seslerinin duyrulmasını isteyen  Kasaba halkı Keçikale eski bir yerleşim olduğunun tarihi kalıntılarla göz önünde bulunduğuna dikkat çekerek hepimiz aşımız ekmeğimiz kasabamızda yemek içmek ve çalışmak isteriz ama şartlar bizi zorunlu göçe zorluyor.Bunun sona erdirilmesi için ilgi bekliyoruz ” dediler.
 
Editör: TE Bilişim