Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca 23/05/2013 tarih ve 28655 sayılı Resmi gazetede yayımlanan değişiklikle; yenileme hakkını kaybeden K türü yetki belgelerine yenileme fırsatı tanındığını belirtti.

 

Katırcıoğlu; “Buna göre; belge sahipleri, bitim süresi üzerinden 270 gün geçmemiş belgeler için belge tam ücretinin %5’ini, 270 gün ve 540 gün arasındaki geçimlerde ise belge tam ücretinin %25’ini ödeyip gerekli diğer şartları sağladıktan sonra belgelerini 5 yıllığına yenileyebilecekler” dedi.

 

Yönetmeliğin 13.maddesinde Muafiyetsiz K1 belge sahibi gerçek kişiler için uygulanan 35 ton kapasite şartının 30 ton olarak yeniden düzenlendiğinin altını çizen Katırcıoğlu, yönetmeliğe eklenen geçici 10. Madde ile Yönetmeliğin yayımlandığı tarihten önce iptal edilmiş olan K türü yetki belgesi sahiplerinin, 30 Nisan 2014 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerektiğini bildirdi.

 

Katırcıoğlu, Yönetmelikte öngörülen diğer şartları tamamlamaları ve söz konusu belge ücretinin %25 tutarını ödemeleri şartı ile belgelerini tekrar alabileceklerini söyledi.

 

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu; “Bu imkanlardan yararlanmak isteyen belge sahiplerinin, belirlenen süreler içerisinde Odamıza başvurmaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim