Niğde Belediyesi, aralık ayı meclis toplantısında koronavirüs salgını nedeniyle kapanan iş yerleri sahipleri ve çalışanlarının konutlarında kullandıkları su faturalarına %50 indirim yapılması kararlaştırıldı.

Belediye Başkanı Emrah Özdemir,  yaptığı açıklamada; Türkiye’de Belediyeler arasında en ucuz suyu vatandaşa kullandıran Niğde Belediyesi olduğunu söyledi.

Her zaman esnafların yanında olduğunu belirten Başkan Özdemir, şunları kaydetti:

“Şuan sokağa çıkma kısıtlaması var ama açık olan esnafımızla sohbet, istişare edelim sıkıntıları var mı yakından görelim istedik. Bizler belediye olarak esnaflarımızın her zaman yanındayız. Geçtiğimiz mecliste bir karar almıştık. Kapanan iş yerleri sahipleri ve çalışanlarının konutlarında kullandıkları su faturalarına %50 indirim yaptık. Daha öncesinde esnafımıza nakdi olarak destekte bulunmuştuk. Bu kısıtlamalar esnaflarımızı zorluyor. Yaşanan bu süreç boyunca Belediye olarak elimizi taşın altına her zaman koyacağız. İmkânlarımız dâhilinde, maddi ve manevi olarak sonuna kadar esnafımızın yanında olacağız. Biz Niğde belediyesi başta olmak üzere milletvekillerimiz ve il başkanımız her zaman esnafımızın yanındayız. Elimizden geldiği kadar ve imkanlarımız dahilinde her zaman esnafımıza yardımcı olacağız.” Şeklinde konuştu.

Kapatılan işyeri sahipleri ve çalışanları gerekli evraklar ile Niğde belediyesine başvurdukları takdirde su kullanımında %50 indirim yapılacaktır. Vatandaşların ayrıca detaylı bilgi almak için 444 51 01 numaralı telefonları arayarak bilgi alabileceklerdir.

Editör: TE Bilişim