Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nı ziyaret etti.

 

KOP Bölge Kalkınma İdaresi’ni Bozkır ve Çevresi Dernekleri Federasyonu Başkanı Burhan Yılmaz ve beraberindeki heyet ile birlikte ziyaret eden Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı’ya KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, İdare’nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

 

Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde’nin kalkınması için kurulan KOP Bölge Kalkınma İdaresi’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Milletvekili Kalaycı, KOP İdaresi’nin hazırladığı raporlardan çok faydalandığını söyledi.  

 

“KOP, Bölge ve Konya için önemli”

 

Babaoğlu’nun KOP İdaresi Başkanlığına getirilmesinin Konya ve bölge için yerinde bir karar olduğuna vurgu yapan Kalaycı, KOP Eylem planına da destek verdiğini belirterek; “Eylem Planı ile ilgili önemli çalışmalar var. Bölgemizin kalkınması için çok önemli olan bu eylem planını önemsiyor ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden hızla geçmesi için girişimlerde bulunuyoruz. İnşallah en kısa sürede KOP Eylem Planı çıkar ve bölge illeri önemli kazanımlar elde eder. KOP Bölgesi’nin kırsaldan kente kadar kalkınması gelişmesi için çok güzel projelerin gerçekleşeceğine olan inancımı şimdiden belirtmek istiyorum. KOP Bölgesi’nin gelişmesi demek aynı zamanda ülke ekonomisinin gelişmesi anlamına gelecektir” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından misafirlerine KOP İdaresi’ni gezdiren Başkan Babaoğlu, Milletvekili Kalaycı’ya KOP logolu çini işlemeli porselen tabak hediye etti.


 

Editör: TE Bilişim