Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada: Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği ile Kadın Çiftçilerin Eğitimi İşbirliği Protokolü imzalandı.

 

İmzalan protokol ile kırsal alanda yaşayan ve çiftçilikle uğraşan kadınları tarımsal konularda eğitmek, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, kişi hak ve özgürlükler vb. gibi konularda eğitmek, kurumlar arası işbirliğini geliştirmek amaçlanmaktadır.

 

İlimizde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Niğde Ziraat Odasının ortaklaşa düzenlediği, 5 gün süren eğitim programı çerçevesinde İlimiz Merkez ve İlçelerde konunun uzmanları tarafından kadın çiftçilere eğitimler verildi.

 

Hem tarlada hem evinde çalışan kadın çiftçilerin yaşam standartlarının yükseltilmesi için Merkez, Altunhisar, Bor, Çamardı, Çiftlik ve Ulukışla İlçelerinde toplam 110 kadın çiftçiye; aile içi iletişim, toplumsal cinsiyet eşitliği, Türkiye’de kadın hakları, organik tarım, iyi tarım uygulamaları, tarım sigortaları, zoonoz hastalıkları, ahır ve ağıllarda hijyen, nitrat kirliliği, iklim değişikliği ve kadın, kooperatifçilik ve kadın, bilinçli tüketim, tüketici hakları ALO 174, zirai mücadele, kimyasalların insan ve çevre sağlığına etkileri ile girişimcilik ve kadın konularında eğitimler verildi.

Kadın çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiği eğitim programlarının son gününde Bor İlçesinde süt işletmeciliği yapılan firmaya teknik gezi düzenlenmesinin ardından Kadın Çiftçi Eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere katılım belgeleri verildi”denildi. 

Editör: TE Bilişim