Garanti Bankası ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) 2008'den bu yana 5 bin girişimciyi ağırladığı kadın Girişimci Buluşmalarının 28. Toplantısı Niğde Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.



Niğde Kültür Merkezinde yapılan toplantıya,  Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere ve çok sayıda kadın girişimci katıldı.


Finansman Erişim, Pazarlama ve Satış başlıklı ilk panel, Garanti'nin kadın girişimcilerine yaklaşımının anlatıldığı sunumla başladı. Ardından, Piramit Danışmanlık'tan Berrin Kuleli "Geleneksel Pazarlama ve Satış Kanalları", Tarımsal Pazarlama'dan Tülin Akın ise "Rol Model" konulu konuşmalar yaptı. "Değişen Dünya Düzeninde Girişimcilik başlıklı ikinci panelde; RirectComm'dan Sanem Oktar Öğüt "İşinizi Büyütürken Dijital Pazarlama", A&C Özsan Eğitim ve Danışmanlık'tan Ayşegül Özsan ise "İş Yaşam Dengesi" başlıklı sunumlarıyla yer aldı. Her iki oturumun sonunda, konuklardan gelen sorular cevaplandırıldı.


Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, "Garanti ailesi olarak kişiliği vizyonu ve başarısıyla hepimize örnek olan merhum Ayhan Şahenk memleketi Niğde'de olmaktan mutluluk duyuyoruz. Garanti olarak her zaman bir bankanın, insana dokunan dört duvardan değil insanlardan meydana gelen bir kurum olduğunu hissettirmesi gerektiğine inandık. Bu yaklaşımla toplumu dinleyen artı değerler katan projeler ürettik, geliştirdik, destekledik. Girişimciliği özelliklede kadınların girişimciliğini oldukça önemsiyoruz"dedi. 


KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan ise,"KAGİDER çatısı altında biz Türkiye'de kadın girişimciliğinin gelişmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Girişimci kimdir? nasıl bir etki yaratır ve neden ekonomi için olmazsa olmaz sorularını faaliyetlerimizle yanıt veriyoruz. Bizler gerek girişimci gerek çalışan olarak kadınların ülke ekonomimizin önemli bir parçası olduğuna inanıyoruz. Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınların işgücü ve istihdamda eşit oranda temsil edilmediğini görüyoruz. Ekonomide kadın varlığının artması için çabalıyoruz. Girişimciliğin hem ekonomide kadın erkek eşitliği anlayışını yaymak hem de artacak kadın istihdamıyla önemli bir çözüm olduğuna inanıyoruz. Kadın girişimcilerin başarısıyla, kadının ekonomiye katılımına yönelik toplumsal algının daha çabuk dönüşeceğini savunuyoruz" dedi


Editör: TE Bilişim