Vekil Kenar;  Niğde Ziraat Odası olarak Kırsal alanda yaşayan ve tarımla uğraşan halkımızın sorunlarına çözüm bulmaya yönelik faaliyet sürdürmek öncelikli görevimizdir.

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Niğde Ziraat Odası, Niğde Üniversitesi, Niğde İli Damızlık Sığır Yetiştiriceleri birliği ve Niğde İl Süt Birliği ile ile birlikte "Tarımda Kayıtlı İstihdama Eğitimin Kattığı Sinerji" isimli proje başvurusu yaptı. 


Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar konu ile ilgili yaptığı açıklama da; "Bu hedef doğrultusunda AB finansmanı ile yürütülen Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığının Kayıtlı İstihdamının Teşviki II programına Niğde Üniversitesi, Niğde İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Niğde İli Süt Üreticileri Birliği ile birlikte “Tarımda Kayıtlı İstihdama Eğitimin Kattığı Sinerji” isimli bir proje başvurusunda bulunduk. Projemiz ilk aşamayı geçerek 250.000 Avro luk bir bütçe ile kabul edildi. Proje faaliyet planı ve bütçe ayrıntılarını içeren dokümanların hazırlanmasının ardından bakanlığımızın İnsan Kaynakları Operasyonel Programına (İKG) göndereceğiz.

Bu projemiz kapsamında 50 kadının topluma örnek teşkil ederek bir başarı hikâyesi oluşturulması, ekonomik açıdan bağımsızlıklarını kazanarak sosyal hayata entegrasyonu ve aile bütçesine gelir elde etmesi öncelikli olarak hedeflenmektedir. Özellikle kırsal alanda aile ihtiyaçlarını karşılamak için üretilen yöresel ürünlerin ekonomiye kazandırılması bu ürünlerde ilimizin markalarının yaratılması ve ulusal çapta pazarlanması da projemizin hedefleri içerisindedir. Ayrıca kırsal kalkınmaya çözüm olabilecek bir modelin pilot olarak Niğde ilinde uygulanması, proje ortakları arasındaki işbirliğinin arttırılması, ortak bilgi birikimi oluşturulması ve sürdürülebilir kurumsal ilişkilerin tesis edilmesi de amaçlarımız arasındadır.

Bu kapsamda 16 -17 Aralık 2014 Tarihleri arasında Amasya ili ve Merzifon İlçesine yaptığımız inceleme gezisinde daha önce Avrupa Birliğinden Merzifon Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin 300.000 Avro alarak uyguladıkları ve kadınların yöresel ürünlerinin üretilmesi ve pazarlanmasına yönelik eğitildiği proje sonuçları yerinde ziyaret edildi. Alman Kooperatifler Birliği ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığının uzmanlarının verdikleri eğitime Merzifonlu hanımlar ile iştirak edildi. Elde etmiş olukları başarılar Niğdeli bayanlar tarafından yakinen görüldü ve ilimizde de bir benzerinin yapılması ve kırsal alandaki potansiyelimizin değerlendirilmesine karar verildi.Amasya ilinde AMESİA markası altında çalışan hanımlar 4 adet satış mağazası açmışlar ve yöresel ürünleri kendi illeri ve internet aracılığı ile de tüm Türkiye’ye de pazarlamaktadırlar"dedi 


Editör: TE Bilişim