Sigara fiyatların artması üzerine Niğde’de kaçak sigara ve türün mamullerinin kullanımı gün geçtikçe artıyor.

 

 

Niğde Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanı Şinasi Göktepe artan kaçak sigara kullanımının devleti de zarara uğradığını belirterek, yetkililerin bir an önce bu duruma el atmaları gerektiğini söyledi.

 

Piyasada oldukça fazla olan kaçak sigaraların vergi kayıtları olmadan satıldığını bu durumun bakkal işletmecilerini de büyük oranda etkilendiğini ifade eden Göktepe, bu paralel zararların artan sigara fiyatları yüzünden olduğunu bildirdi.

 

Gün geçtikçe artan büyük market ve AVM sayılarının zaten küçük ölçekli bakkal esnafının önüne geçtiğini bakkalların tek kazandıkları ekmek ve sigara olduğunun altını çizen Başkan Göktepe, kaçak sigara satarak vergi ödemeyen şahısların böylelikle haksız kazanç elde ettikleri öne sürdü.

 

Niğde Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Şinasi Göktepe; “Kaçak sigara kullanımın artması devletin sigara fiyatlarına fazlaca zam yapmasından kaynaklanıyor. Bugün vergiye dahil olan en ucuz sigara 5.50 TL’sı kaçak sigarayı vatandaş 2.50 TL’ye alabiliyor. Bu nedenle kaçak sigara kullanımı gün geçtikçe artış gösteriyor. Devletin bu durumu bir an önce el atması gerekiyor” dedi.

 

Editör: TE Bilişim