Karayolu Taşıma Kanunu’nun yetki devri ile ilgili maddesini Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesi üzerine TOBB’a bağlı yetkilendirilen Odalarca yürütülen K türü Yetki Belgesi işlemlerinin 2014 yılı itibari ile Odalar tarafından yapılması durdurulmuştu.



 Bu süreç zarfında işlemler yalnızca Adana Ulaştırma Bölge Müdürlüğü tarafından yapıldı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın gerekli yasal düzenlemeleri gerçekleştirdi ve TOBB bağlı yetkilendirilen Odalar tarafından İşlemler yeniden yapılmaya başlandı.

K türü yetki belgeleri ile alakalı işlem yapmanın zaman kaybına ve belge düzenleninceye kadar geçen sürede cezai işlemle karşılaşıldığına dikkat çeken Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu; “K türü yetki belgesi sahipleri için çok sıkıntılı bir 4,5 ay geçmiş oldu. Bu belge işlemleri ile ilgili yetkilendirilen Odalarımızın yeniden görevlendirilmesi taraflarca memnuniyetle karşılanacaktır. Çünkü Odamızda ve diğer yetkilendirilen Odalarda bu hizmet en kısa sürede ve çok sağlıklı bir şekilde 2005 yılından bugüne kadar yürütülmekteydi. Odamızın verdiği hizmetle ilgili taşımacılık işi ile iştigal eden birçok üyemizden ve diğer odalara kayıtlı nakliyeci esnafından olumlu geri dönüşler olmuştu. Bu süreç bir gerçeği daha ortaya çıkardı Odamızın hizmetlerinden, hizmet anlayışından herkes memnun, biz Oda olarak bunun gibi konularda hizmet kalitemizi geliştirme çabası içindeyiz.” dedi.  

Editör: TE Bilişim