Çiftçilerin bankalara olan kredi borcu 1 yılda yüzde 75 arttı Çiftçilerin bankalara olan kredi borcu 1 yılda yüzde 75 arttı

Niğde Valiliği ve Niğde Tarım ve Orman İl müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında yer alan üreticilere; bitki koruma ürünleri uygulamalarında kullanacakları koruyucu malzemeler verildi.

Lahana hasadı sonrası Niğde’de iyi tarım uygulaması projesinden faydalanan 34 çiftçiye bitki koruma ürünleri uygulamalarında kullanacakları koruyucu malzemeleri takdim eden Vali Mustafa Koç, “ sizlerin bitki koruma ürünlerini kullanırken koruyucu malzemeler ile kendinizi koruyabilmeniz için proje bütçemiz imkanları içerisinde bu malzemeleri aldık. Sizler İyi Tarım Uygulaması yaparak zaten örnek bir üretim uygulaması sergilemiş oluyorsunuz, bu koruyucu malzemeleri kullanarak da yine diğer üreticilere örnek olacaksınız" dedi.

Vali Koç; “ Günümüzde gıda güvenliği önemli bir husus. Vatandaşlarımız yediklerinin nereden geldiğini ve menşeini bilmek istiyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığımız, İl tarım ve Orman müdürlüğümüz ve bizler çiftçilerimize iyi tarım uygulamaları konusunda destekler veriyoruz. İyi tarım uygulamaları kapsamında çiftçilerimizin tohumundan tutup, mahsulünü üretinceye kadar tamamen kontrol altında hasadı yapılıyor. İlimizde iyi tarım uygulaması kapsamında 34 çiftçimiz yararlanıyor. Çiftçilerimizin kendi sağlıklarını da muhafaza etmeleri, ürünlerini muhafaza etmeleri kapsamında malzeme veriyor. Çiftçilerimize sadece bilgi ve tecrübenin yanı sıra malzemelerde veriyoruz. Bir ürünü pazarlama konusundaki en önemli şey her şeyde olduğu gibi güvenliktir” diye konuştu.

Vali Koç konuşmasının ardından üreticilere bitki koruma ürünleri uygulamalarında kullanılmak üzere alınan koruyucu malzemeleri verdi.

Editör: TE Bilişim