Niğde İl Genel Meclisi’nin 2022 yılı Temmuz ayı olağan toplantısına bugünkü oturumuna 5 yıl vadeli yüzde 6 faizli 8 milyon liralık borçlanma talebi geldi. İYİ Parti İl Genel Meclis Üyesi Fethi Soyak ise, yılbaşında hazırlanan 92 milyon liralık bütçeyi hatırlatarak, şu an bu borçlanmaya sebep olan yatırım bütçesinin bu paranın içinde olması gerektiğini belirterek bütçenin akıbetini sordu ve teklife red oyu kullandı.

YAKLAŞIK 11 MİLYON LİRALIK EK BORÇLANMA

Niğde İl Genel Meclisi bu hafta da hararetli anlara ev sahipliği yaptı. 3 maddesini oylanmaya sunulduğu meclis gündemine gelen bir madde tartışmaya açıldı. Meclise gelen; “İl Özel İdaresi 2022 yatırım programında bulunan Kilitli Parke Alımı ve Yapımı için ortağı bulunduğumuz İLBANK (iller Bankası A.Ş.) beş yıl vadeli- yıllık faiz oranı %6 ile 8.000.000-TL kredi kullanılıp kullanılmayacağı konusunun görüşülmesi ve onayı” maddesi toplantıyı bir anda ısıttı.  Maddenin okunmasının ardından İYİ Parti Niğde İl Genel Meclis Üyesi Fethi Soyak söz alarak duruma haklı tepki gösteri.

SOYAK: HENÜZ İLK 6 AYDA BORÇLANMAYA GİDİLMESİ DÜŞÜNDÜRÜCÜ

Soyak Mecliste aldığı sözde; “Maddenin de içinde yer aldığı gibi ‘İl Özel İdaresi 2022 yatırım programında bulunan Kilitli Parke Alımı ve Yapımı için’ konusunu hatırlatırım. Yani zaten bu yatırım yıl başında 2022 için hazırlanan 92 milyon liralık bütçe içerisinde eyer alıyordu. Ne oldu da daha yılın ilk 6 ayında bu bütçe yetmedi ve tekrardan ana parası 8 milyon lira olan, faiziyle ise 5 yılda yaklaşık 11 milyona ulaşan bu borçlanma neden getirildi. Kilitli parke yatırımının bütçesi zaten programda vardı. 92 milyonluk bütçe hangi ve asıl eridi ki bu borçlanma talep ediliyor” dedi. 

SOYAK: KİLİTLİ PARKE İÇİN AYRILAN BÜTÇEYE NE OLDU?

Toplantı sonrası bu durumun anlaşılabilir olmadığına da değinen Fethi Soyak; “Görünen o ki genel bütçede kilitli parke yapacak para kalmamış üstelik yılın ilk 6’ncı ayında olmamıza rağmen. Peki ya kilitli parke için ayrılan bütçeye ne oldu, onu da yakında öğreneceğiz” dedi.

Et ve Süt Kurumu Ete % 25, Çiğ Süte % 8,5 Zam Yaptı Et ve Süt Kurumu Ete % 25, Çiğ Süte % 8,5 Zam Yaptı
Editör: TE Bilişim