Niğde Belediyesi İtfaiye müdürü Latif Boran, hava sıcaklıklarının artması piknik sezonunun açılmasıyla, Niğdelileri muhtemel yangın ve suda boğulma olaylarına karşı dikkatli olmaları, çocuklarına da özel olarak dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Niğde Belediyesi İtfaiye müdürü Latif Boran, mevsim gereği özellikle mesire alanlarında yangınların artabileceğini belirterek, Niğdelilerden, piknik yaptıkları alanlara, özellikle ormanlara sahip çıkmalarını istedi.

Yetiştirilmesi zor ve uzun yıllar isteyen orman ve ağaçlık alanlardaki yangınların çıkış nedeninin, büyük oranda tedbirsizlik ve ihmalden kaynaklandığını kaydeden Boran, şunları söyledi: “Piknik için Niğde’nin ormanlık ve yeşil alanlarını tercih eden hemşerilerimiz, yaktıkları ateşin söndüğünden emin olmadan piknik alanından ayrılmasınlar. Gerekli gördüklerinde ateşin üzerini toprakla örtsünler. Kibrit ve sigarayı kesinlikle söndürmeden atmasınlar. Güneş altında ısıyı odaklaştırarak, büyük ölçüde yangın nedeni olan şişe ve cam parçalarını rastgele etrafa bırakmasınlar" dedi.

BASİT ÖNLEMLER VE DİKKAT, YANGINI ÖNLER
Yangınların büyük çoğunluğunun, dikkatsizlik ve ihmal sonucu atılan söndürülmemiş sigara veya kibritten çıktığına dikkat çeken Boran, gösterilecek itina ve basit önlemlerin, çoğu zaman yangına neden olabilecek unsurları ortadan kaldıracağını, bazen de olası bir yangının en az zararla atlatılmasına yardımcı olacağını vurguladı.

Boran, Niğde’nin ekili alanları, ormanları ve fidanlıkları civarında oturan vatandaşlardan da çevreyi kontrol altında tutmalarını, çocuklarını yangın tehlikesine karşı uyarıp bilgilendirmelerini istedi.

BARAJ, GÖL VE GÖLETLERDE BOĞULMA TEHLİKESİ
Havaların ısınmasıyla ortaya çıkan önemli bir tehlikenin de göl ve gölet çevresinde piknik yapanların serinlemek amacıyla suya girmeleri olduğuna dikkat çeken Boran, Niğdelileri, gittikleri mesire alanlarındaki baraj, göl, gölet, akarsu ve su birikintilerine kesinlikle girmemeleri için uyardı.

Her yaz mevsiminde onlarca kişinin serinlemek amacıyla girdikleri sularda boğularak öldüğünü hatırlatan Boran, Niğde’de bulunan tüm baraj, göl ve gölet olmak üzere hiçbir akarsuyun, yüzmek veya serinlemek için girmeye uygun olmadığını, söz konusu suların, profesyonel yüzücüler için bile tehlike taşıdığını vurguladı.

Boran, aileleri de çocuklarına göz-kulak olmaları konusunda uyararak, her ne koşulda olursa olsun ailelerin piknik alanlarında çocuklarına suya girmelerine izin vermemelerini, oyun alanlarında, mahallede, okul çıkışında sahip olmalarını ve arkadaşları konusunda özen göstermelerini önerdi.
 
Editör: TE Bilişim