Bor İlçesinde Sönmez Sevinç isimli bir tekstil işçisi eşinin de yardımı ile evinin küçük bir bölümünde istiridye mantarı üretmişti. (haberimiz için tıklayın)

Haber : Selim GÖKEL


Ülkemizde yeni yeni yangınlaşan, Bor İlçesinde ilk defa üretilen istiridye mantarının yemekleri ve bu yemeklerin lezzeti tam olarak bilinmiyordu. Piyasada satılan kültür mantarlarından içerdiği protein ve besin değeri olarak daha yüksek olan istiridye mantarının  çok daha lezzetli yemekleri de yapılıyor.

 

KÜLTÜR MANTARINDAN DAHA LEZZETLİ VE PAHALI

İstiridye mantarı üreticisi  Sönmez Sevinç Bor’da ilk defa ürettiği istiridye mantarlarının haberlerinin çıkmasının ardından,  istiridye mantarının üretimi,  yemeklerinin yapımı ve lezzeti konusunda bir çok kişide merak oluştuğunu  söyledi.  

Üretici Sönmez Sevinç, istiridye mantarı üretiminde iddialı olduğu kadar, yemeklerinin lezzeti konusunda da iddialı olduğunu belirtti. Sevinç,  istiridye mantarından oluşan altı çeşit yemek yaparak, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Gıda Tarım ve Hayvancılık  İl Müdür Yardımcısı Hacı Yusuf Parlak, Şube Müdürü Bayram Akkuş, Ziraat Mühendisi Rıza Özkan’ın ve bazı vatandaşlarında bulunduğu ortamda istiridye mantarı yemeklerini sundu.

İstiridye mantarının böreğinden, yumurtalı mantar, mangal , kaşarlı, sote gibi altı çeşit yemeği tadan konuklar  istiridye mantarı yemeklerinin son derece lezzetli olduğu belirttiler.

 

ERAT ; BAYANLARIN ÜRETİME KATILMASI İÇİN İYİ BİR İMKAN

 

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ve  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Hacı Yusuf Parlak istiridye mantarı üretilen beş metre karelik üretim mekanını incelediler. Başkan Erat ; “ İstiridye mantarını yeni tattım, çok güzel bir lezzeti var. Ürettiği alanı da gördük, küçük bir alanda güzel müteşebbis  bir iş yapmış. İnşaallah bunun desteklenmesi, üretiminin artırılması, tanıtılması, İlimizde yaygınlaşması anlamında üzerimize ne düşüyorsa yapmamız gerekiyor. Bunları kaymakamımıza , valimize anlatırız, bunu Bor’a, Niğde’ye daha fazla yayarız. Özellikle evlerde niye bayanlar bunu üretmesin diye düşünüyorum.  Evlerinin bütçesine de büyük katkı olur. Burada zaten Sönmez Beyin eşi Bahar Hanım üretim yapıyor, bu güzel bir örnek bunun yaygınlaşması için kursların düzenlenmesi gibi elimizden gelen desteği yapacağız” dedi.

Niğde İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri istiridye mantarı üretiminin Niğde ve Bor'da üretiminin yangınlaşması için kurs dahil her konuda yardım edeceklerini belirttiler. 


 

Editör: TE Bilişim