Niğde Belediyesi Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesince İŞKUR İl Müdürlüğü ile işbirliğine devam ediyor. 

TYÇP kapsamında Niğde Belediyesi bünyesinde de istihdam edilecek toplam 320 kişinin başvuruları belediye önü kent meydanında alındı. Kent meydanında İŞKUR Müdürlüğü tarafından katılımcıların belediyede çalışmaya müracaat edenlerin seçmeleri yapıldı.

Niğde Belediye Başkanlığı ile Niğde İŞKUR İl Müdürlüğü arasında yapılan sözleşme gereği Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamınca toplam 320 işçi alımı gerçekleştirilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Niğde Belediyesi’nde ilk gurupta 120 kişiye istihdam sağlanacak. Bu ilk gurupta istihdam ettiğimiz işçilerimiz 27 Ekim tarihinde işe başlayıp belediye bünyesinde 8 ay çalışacak.

İkinci gurupta ise Niğde Belediyesi bünyesinde 200 kişi istihdam edilecek. İkinci gurupta istihdam ettiğimiz işçiler ise 30 Ekim tarihinde iş başı yapacaklar ve belediyemizde 6 ay çalışacaklar.

Bu işçilerin maaşı ve sigortası İŞKUR müdürlüğü tarafından sağlanacak. Hangi kurumda kaç işçi varsa o kurumların hesabına işçilerin maaşı her ay yatırılacak. Kurumlar da çalıştırdığı personelin ve işçilerin maaşlarını bu şekilde ödeyecek. Niğde Belediyesi bu kapsamda toplam 320 kişilik işçiyi İŞKUR aracılığıyla işe almış olacak. Ben şimdiden işe başlayacak olan işçi kardeşlerime yeni işlerinde kolaylıklar diliyorum dedi.





Editör: TE Bilişim