Türkiye İş Bankası, “tarım bankacılığı” faaliyetleri için organizasyon yapısında yeniliğe giderek 14 şubede hayata geçirilecek olan yeni şube yapılanmasını başlattı. Bu yeni yapılanma ile tarım faaliyetlerinin yoğun olduğu piyasalardaki İş Bankası şubelerinde kurulan “tarım bankacılığı servisleri” ile sadece tarım müşterilerine hizmet verilecek.

İş Bankası’nın İstanbul’da düzenlediği “Tarım Bankacılığı Vizyon Toplantısı”nda konuşan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce, 2012 yılı başında “Sektörel İhtisas Bankacılığı Birimi”ni faaliyete geçirerek tarım sektörüne yönelik mevcut çalışmaları yeni ve daha odaklı bir bakış açısı ile ele almaya başladıklarını söyledi. Tarım sektörüne kullandırdıkları nakdi kredilerin bakiyesinin 2013 yılında 2012 yılına göre  %45 artış ile 1,8 milyar TL’ye ulaştığına dikkat çeken Suat İnce, “Bu odaklanmanın ve stratejinin bir devamı olarak şimdi de çiftçilerimize özel hizmet verebilmek amacıyla belirli şubelerimizde ‘tarım bankacılığı servislerini’ kuruyoruz. Tarım sektörünün gelecekteki önemini hesaba katarak bu çözümü benimsedik. Önümüzdeki dönemlerde tarım alanında başka projeleri de hayata geçireceğiz” dedi. 

Tarım sektörünün önde gelen kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı toplantıda Dünya Gazetesi tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, PANKOBİRLİK Muhasebe ve Mali İşler Yöneticisi Selçuk Pınar, BAFİRA firmasının sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kaya da birer konuşma gerçekleştirdi.

Bu sene başında, Kredi Kayıt Bürosu A.Ş. (KKB) tarafından hizmete sunulan “Tarım Kredileri Değerlendirme Sistemi (TARDES)” İş Bankası müşterilerinin kredi taleplerinin değerlendirilmesinde kullanılmaya başlandı. Bankada bunun yanı sıra, çok sayıdaki mevcut tarım kredi ürün ve hizmetlerine yenileri eklendi ve “tarım skor kartı” uygulaması hayata geçirildi.

Türkiye genelindeki şube sayısı 1.300’ü aşan İş Bankası şubelerinin yaklaşık yarısı tarım faaliyetlerinin yoğun olduğu piyasalarda yer alıyor. Bu aşamada 14 şubede başlayacak “tarım bankacılığı servisi” yapılanmasının zamanla diğer şubelere de yaygınlaştırılması planlanıyor.

Editör: TE Bilişim