Niğde MÜSİAD önemli bir işadamını Niğde’ye getirerek panel düzenledi.

MÜSİAD binasında gerçekleştirilen panele, Mersin'de Arbel Şirketini kurarak başlattığı sanayicilik hamlesini yurtdışına da taşıyan, Mersin Ticaret Odası Meclis Başkanı, Müsiad Üyesi, Dünya Bakliyat Konfederasyonu Başkan Vekilliği yapan Mahmut Arslan katıldı.

Mahmut Arslan’ı dinlemek üzere Müsiad üyeleri yanısıra birçok işadamı ve esnaf katıldı.

Programın açılış konuşmasını Müsiad Niğde Temsilcisi Hüsamettin Gümüştepe yaptı. Gümüştepe: ‘’ Niğde Müsiad olarak çeşitli etkinliklere imza atmaya devam ediyoruz. Kuruluş amacımız Niğdemizin ekonomik anlamda daha iyi konumlara gelmesi için en iyisini yapmaya çalışmak. Bu meydanda çok değerli bir işadamını bugün burada ağırlıyoruz. Müsiad üyesi olan ve Türkiye’deki  ilk 500 içerisinde  yer alan şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanı sayın Mahmut Arslan. Bilgi birikimlerini bizlerle paylaşacak ve bizler Niğde’de neler yapabiliriz bununla ilgili bizlere tecrübelerinden bahsedecekler’’ dedi.

Mersin’in ilk mercimek fabrikasını 1980 yılında kurdum diyen Mahmut Arslan, şehrin ilk bulgur fabrikasını 2001 yılında, sigara fabrikasını 2004 yılında, makarna fabrikasını da 2005 yılında kurduğunu dile getirdi. İlk yurtdışı yatırımını 2001 yılında Kanada’da yaptığını ifade eden Arslan bugün Amerika, Avustralya, Kanada ve Kırgızistan’daki tesislerimizle dünyanın tanıdığı global bir şirket haline geldik dedi ve şunları dile getirdi:

‘’Artık Türkiye’de ve dünyada sistemler değişti. Eskiden devletten beslenen bir tabaka vardı. Bu tabaka istediğini alır, istediği gibi davranılmasını sağlardı. Artık bu tabu Turgut Özal zamanından itibaren yıkılmaya başladı. Sermayeyi tabana yayıyorum gibi bir ifade kullanmıştı. Biz o zaman bu ifadeyi çok anlayamasak ta son yıllarda ne anlama geldiğini çok daha net görüyoruz.  Artık sermaye belirli kesimin elinde değil, bugün Anadolu’nun her yanında biraraya gelerek güçlenen şirketlerle karşılaşıyoruz. Müsiad bu oluşumun en önemli merkezlerinden biri.  Küçük ya da büyük işletmeleri bir araya getirerek ülkenin kalkınmasında bir güç mekanizması oluşturuyor. Yaptığı çalışmalarıyla ülke ekonomisine çok büyük fayda sağlayan bir kuruluş  Müsiad’’ dedi.

2 şirketinin Türkiye’deki şirketler arasında ilk 500’de yer aldığını ifade eden Arslan şöyle devam etti: ‘’Ben Arbel’in Yönetim Kurulu Başkanıyım. Türkiye genelinde benim cirom ilk 500 içinde ve Mersin’de de en büyük ciro. Kendimi güvende hissettiğim ülkelerde yatırımlarıma devam ediyorum. Eğer o ülke yatırımcının hakkını koruyan bir kanuna sahip değilse asla orada yatırıma girmiyorum. Çünkü bunun birçok örneği ile karşılaştık.’’ dedi

Arslan Niğde ekonomisi için şu ifadelerde bulundu ‘’ Niğde daha çok tarıma dayalı gelire sahip. Sanayileşme çok fazla yok. Kalsit fabrikası yanı sıra Türkiye’de tanınan bazı fabrikalar var. Yatırımda teşvik alan 5.bölge konumunda. Bu çok büyük bir avantaj.  Niğde STK’ları olarak bir araya gelerek güç birliği oluşturmalısınız. Çünkü STK’ların etkinlikleri çok daha fazla.  Bütün STK’ların Niğde için ortak paydalarda buluşarak çalışmalar yapması, büyük reformları beraberinde getirecektir. Çünkü hepiniz aynı şehirde yaşıyor ve aynı havayı soluyorsunuz. Geliştirmek sizlerin elinde’’ diye konuştu.

Programın sonunda Müsiad Niğde Temsilcisi Hüsamettin Gümüştepe, Mahmut Arslan’a, Türk Bayrağı içeren halı hediye etti.


Editör: TE Bilişim