Okullar açıldı, Türkiye ve Niğde'de büyük Eğitim sorunları yaşanırken, Niğde'de ki partiler suskun, Eğitim Sendikaları suskun...  İşçi Partisi Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım, Eğitim konusunda Güneydoğu illerinde yaşanan PKK saldırıları ve Ülkemizin Eğitim sorunları hakkında açıklama yaptı. 





 İşçi Partisi Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da PKK terör örgütünün eğitim kurumlarına saldırısını ve ülkemizin eğitim sorunlarını değerlendirdi.

 
İl Başkanı Z.Cem Yıldırım yaptığı açıklama da;  2014 – 2015 Eğitim Öğretim yılının başlayıp okulların açıldığı bu günlerde, Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da bulunan birçok ilimizde okullar PKK terör örgütü tarafından tahrip edilmiş, Atatürk heykelleri parçalanmış ve Türk Bayrakları yakılmıştır. Türkiye’de böylesi bir ortama sebebiyet verip olaylara seyirci kalan AKP Hükümetini İşçi Partisi olarak kınıyoruz.
 
AKP Hükümeti 2002 yılından bugüne geçen 12 yılda eğitim alanında yaptığı uygulamalarla bir kargaşa ortamı yaratmış, 11 yılda 5 bakanın değiştiği eğitim mevzuatı yapboz tahtasına dönmüştür.
 
Milli Eğitim Bakanlığı geçen hafta orta öğretim kurumları yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle okullara ibadethane zorunluluğu getirmiş, anayasaya aykırı bir işe daha imza atmıştır.
Okullarda derslik ihtiyacının olduğu bir durumda ibadethane açma kararı laboratuar ve kütüphane gibi yerlerin kullanım alanlarını da olumsuz etkileyecektir.
 
Sınav yapmasını dahi beceremeyen bakanlığın etkileri onlarca yıl sürecek böylesi değişiklikler yapmasını protesto ediyoruz.
 
Devlet okulları ödenek bulamazken özel okullara teşvik yasası ile öğrenci başına 3500 TL destek getiren, eğitim ticarileştirip öğrenciyi müşteri yapan, 4+4+4 sistemiyle eğitimi gericileştiren, lisede evliliğin önünü açan, öğretmen atamalarını geciktiren, sendika ayrımı yaparak düşük puanlar verilmek suretiyle yandaş atamalar yapan Milli Eğitim Bakanlığının(MEB) eğitim politikalarını reddediyoruz.
 
İşçi Partisinin merkezinde olduğu Milli Hükümetle şüphesiz ki bu sorunları çözeceğiz.
 
Öncelikle, Atatürk heykellerinin parçalanmasına, Türk Bayrağının yakılmasına, PKK’nın yasadışı olarak kendi okullarını açmasına, ülke sınırlarının güvenliğinin kalkmasına sebebiyet veren, Güneydoğu’da alan hâkimiyetini PKK’ya devreden, TÜRK askerini de önce terör örgütü üyeliği yalanıyla esir alıp, sonra da kışlasından çıkamaz hale getiren “AÇILIM” sürecine son vereceğiz.
 
MEB’nın görev tanımı değiştirilecek, gençlerimiz Atatürk ilke ve inkılâpları ile cumhuriyetin temel değerlerine bağlı yurttaşlar olarak yetiştirilmeye devam edecektir.
 
Yurt sorunu tamamen çözülecek, gençlerimiz tarikat ve cemaat yurtlarına muhtaç bırakılmayacaktır.
 
Okullarda haremlik selamlık uygulamalarına son verilecek, kızlı-erkekli karma eğitim uygulaması devam ettirilecektir.
 
Geçen yıl uygulamadan kaldırılan Andımız tekrar hayata geçirilecektir.
 
Anaokulundan üniversiteye kadar eğitim tamamen parasız olacaktır” dedi. 


Editör: TE Bilişim