Bor Belediyesi’nde çalışmakta olan Hizmet-İş Sendikası üyeleri için Niğde Şube Başkanı Kadir YENEL ve Bor Belediye Başkanı Sn. Serkan BARAN ile yapılan görüşmeler neticesinde işçiler için mevcut sözleşmelerinin üzerine ek zam alındı.

Erhan Adem, Niğde'de mera alanının JES projesi için kullanılmasını eleştirdi Erhan Adem, Niğde'de mera alanının JES projesi için kullanılmasını eleştirdi

Bor Belediye Başkanı Sn. Serkan BARAN ve Hizmet-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Kadir Yenel, işçilerin lehine olan bir ek protokole imza attı. Hizmet-İş Sendikası ile Bor Belediyesi arasında imzalanan ek protokol ile işçilerin yevmiyelerinde önemli derecede artışlar yapıldı. İmzalanan ek protokolle birlikte 2022 yılının ikinci altı aylık diliminde %50 ek zam alınan Bor Belediyesi’nde 2021 yılının Aralık ayına oranla işçilerin günlük yevmiyelerinde 2022 yılında toplamda %85 zam oranına ulaşılmış oldu.

İmzalanan protokolden sonra açıklamalarda bulunan Bor Belediye Başkanı Sn. Serkan BARAN; göreve geldiğimiz günden itibaren mesai arkadaşlarımızın belediyemiz için vermiş olduğu emeklerinin maddi anlamda ki karşılıklarını her zaman en iyi şekilde gözetmeye ve haklarını koruyup kollamaya gayret ettik. Bu kapsamda göreve başladığımız günden itibaren günlük almış oldukları yevmiyelerinde her dönemde zam artışlarına giderek alın terlerinin karşılıklarını kendilerine teslim ettik. Büyük bir aile olmanın gereklilikleriyle başta mesai arkadaşlarımıza vermiş oldukları emeklerden ötürü, bu emeklerinin haklarını savunma adına da bağlı bulundukları Hizmet-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Kadir Yenel’e de ayrıca teşekkür eder, bundan sonra da aynı özveriyle mesai arkadaşlarımızın haklarını korumaya, gözetmeye gayret edeceğiz dedi.

Hizmet-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Kadir YENEL ise; “Göreve geldiğimiz günden itibaren üyelerimiz için hep en iyisini yapma gayreti içinde olduk. İmzaladığımız bu ek protokol de bunun bir kanıtıdır. Bor ilçemiz için canla başla çalışan Belediye Başkanımız Sn. Serkan Baran, emekçinin hakkını savunan bir belediye başkanı olduğunu imzaladığımız bu ek protokol ile her aşamasında bize sağladığı kolaylıkla göstermiş oldu. Kendisine sendikamız ve üyelerimiz adına teşekkür ediyor, imzalanan ek protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim