Niğde Sosyal Güvenlik İl Müdürü Adil Demir, ölen babalarının maaşını alabilmek için eşinden anlaşmalı boşanan 55 kadının tespit edildiğini söyledi.

Demir, tespit edilen kadınların aylıklarının kesildiğini ve haklarında yasal işlemlerin başlatıldığını ifade ederek şunları dedi: “ Maaş bağlamadan önce boşandığı eşi ile beraber yaşayıp yaşamadığını tetkik ediyoruz. Şayet süreç uzayacaksa maaşlarını bağlayıp tetkikimizi daha sonraya bırakabiliyoruz. Bu tetkik neticesinde boşandığı eşiyle beraber yaşadığını tespit ettiğimiz kişilerden o zamana kadar ödenen maaşları faiziyle geri isteniyor ve bağlanmış olan maaşları da durduruluyor. Bununla beraber zaman içeresin de geriye doğru yasa tarihinden önce de bağlanan maaşları tetkik edip onlarında boşandıkları eşleriyle beraber yaşayıp yaşamadıklarını kontrol ediyoruz”

HİLELİ BOŞANMADA 55 KADIN TESPİT EDİLDİ

2013 yılı içerisinde maaş bağlanan 55 kadının boşandığı eşiyle yaşadığını tespit edildiğini belirten Demir: “ Kesilen maaşlardan dolayı da geriye dönük almamız gereken kurum giderlerini de tahsil ediyoruz. Vatandaşlarımıza buradan çağrımız böyle bir yolu deneyeceklerse buna tevessül etmemeleri daha sonradan aile birliktelikleri bozulacak, hem de kendilerine ödenen maaş varsa buda geri istenecektir. Biz SGK olarak bu konuyu çok detaylı olarak araştırıyoruz. Bizim kontrol ve denetimle görevli personellerimiz var. Bunların çalışmalarıyla, jandarma ve polisin çalışmalarıyla saha araştırması yaparak bunları tespit ediyoruz” diye konuştu.



Editör: TE Bilişim