Niğde Belediyesi'nin bir süredir üzerinde çalıştığı, "Eski Sanayi Sitesi'nin Hıdırlık Mevkii'ne taşınması projesi'' , Belediye Meclis Salonu'nda Başkan Faruk Akdoğan ve sanayi sitesi esnafının katılımıyla istişare edildi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, projeyle ilgili olarak hiç bir esnafın mağdur edilmeyeceğini yinelerken, toplantıya katılan eski ve yeni sanayi sitesi esnafı da projeyle ilgili öneri ve görüşlerini bildirdi.

Sanayi Sitesi esnafının talebiyle gerçekleştirilen toplantıya Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Yiğit ve Harun Dikici ile çok sayıda sanayi esnafı katıldı.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, hazırlık aşamasındaki projeyle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Mevcut sanayi sitesinde ruhsatlı 227 işyerinin bulunduğunu bildiren Belediye Başkanı Akdoğan, her bir işyerinin yaklaşık 60 metrekare büyüklüğünde olduğunu ifade ederek, "Bizim Hıdırlık Mevkiine yapacağımız dükkan sayısı ise 363 olacak. Her bir dükkan 120 metre kare olarak inşa edilecek. Asma katlarıyla birlikte dükkan genişliği 180 metrekareye çıkacak" dedi.

Projenin bu haliyle hayata geçirilmesi halinde yaklaşık 12 milyon TL maliyetinin olacağını anlatan Başkan Akdoğan, "Şehrin içinde kalan eski ve yeni sanayi sitesinin Hıdırlık Mevkiine taşınarak yerine park, rekreasyon alanı ve kültür sitesi yapılmasıyla ilgili projemiz hazırlık aşamasındadır. Yüz yüze görüştüğümüz esnafımızın büyük çoğunluğunun projeye sıcak baktığını biliyoruz. Oransal olarak şu ana kadar yüzde 67 oranında sanayi sitesinin taşınmasını isteyen esnafımız var" diye konuştu.

Proje üzerinde sanayi esnafının öneri ve talebine göre bir takım değişikliklerin olabileceğine de vurgu yapan Başkan Akdoğan, "Esnafımızın en büyük endişelerinden biri de sanayi sitesinin taşınacağı Hıdırlık Mevkiinin şehir merkezine uzak olmasıyla ilgili endişesidir. Ancak Hıdırlık Mevkii şehir merkezine uzak olmadığı gibi, bağlantı yollarında yapılacak düzenlemeler ile bu bölgeye ulaşımın daha kolay olacağını söyleyebilirim. Projeyi, hiç kimseyi mağdur etmeden en verimli şekilde sonuçlandıracağız" dedi.

Toplantıya katılan eski ve yeni sanayi sitesi esnafı da projeyle ilgili çeşitli görüş ve önerilerde bulundu.  

 

Editör: TE Bilişim