Niğde’de hayırseverler tarafından 11 akülü araba ve 6 tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi engellilere hediye edildi. Akülü araba ve tekerlekli sandalye bağışlayan Melek Eskioğlu ve kızı Meral Eskioğlu'na Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi'nde düzenlenen programda plaket verildi.

Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi binasında düzenlenen programda konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şube Başkanı Songül Çalışkan, Ramazan Bayramı öncesi bu hayrı yapan hayırseverlerin bizlere birer bayram hediye olarak geldiğini söyledi.

Halk Bank Niğde Sanayi Şubesi Açıldı Halk Bank Niğde Sanayi Şubesi Açıldı

Başkan Çalışkan, konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi; ‘‘ Hayırsever 3 tane çok güzel bir bayanla yanıştık. Ramazan ayının içerisinde. Kendileri bize 11 tane akülü araba, 6tane tekerlekli sandalye alarak derneğimize bağışladı. Bizde çok kısa bir sürede ihtiyaç sahipleri aileleri belirledik. Herkesin huzurunda hayırsever dostlarımıza, arkadaşlarımıza yapmış oldukları bu anlamlı hediyeden dolayı teşekkür ediyorum. Bu tekerlekli sandalyeler ihtiyaç sahiplerine birer bayram hediyesi oldu. Allah hayrınızı kabul etsin.’’ Dedi.

Bu mübarek Ramazan ayı içerisinde gerçekten onurlu çok ulvi bir davranış diyen Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ise, ‘‘Bugün anlamlı bir vesile ile birlikteyiz. Rahmet ve mağfiret ayı, aynı zamanda yardımlaşma ayı içerisindeyiz. Bu ramazan ayında anlamına uygun bir yardım vesilesi ile beraberiz. Songül hanımında belirttiği gibi 11 adet akülü araba ve yine 6 adet tekerlekli sandalye vatandaşlarımıza teslim edildi. Allah hayırlarını kabul etsin diyorum. Hayrı yapan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bizlerde Valilik olarak sosyal yardımlaşma müdürlüğü olarak ihtiyaç sahibi ailelere ramazan ayında da yardımları ulaştırıyoruz. Ancak devletimizin imkânları sınırlı. Hayırseverlerimizde bizlere destek verdiği takdir de gücümüze güç katıyor ve daha çok vatandaşımıza ulaşıyoruz.’’ şeklinde konuştu.

BABAM ÖLÜNCE GÖREV BİZE DÜŞTÜ

Hayır, işi babam ölünce bize düştü diyen Hayırsever Meral Eskioğlu, yaptığı konuşmada ise şunları ifade etti;‘‘ Babamın beynine pıhtı atmasında dolayı istediği işi gerçekleştiremedi. Aslında bu bağışı babam sağlığında yapmak istiyordu. Ama babam öldükten sonra bu görev bize düştü. Bizde Songül hanımın ve İbrahim Bey vasıtası ile yaptıkları yardımları sonucunda bu bağışı yapmış olduk.’’ Diye konuştu.

Konuşmaların ardından bağışta bulunan hayırseverlere teşekkür plaketi taktim edildi. Fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi. Düzenlenen programa Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekilleri, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, AK Parti Niğde İl Başkanı Ömer Kılıç, İl Genel Meclis Başkanı Nusret Teksin, hayırseverler ve dernek üyeleri katıldı.

Editör: TE Bilişim