Niğde'de yıllardır ihtiyaç sahipleri için yardım faaliyeti yürüten esnaf Mehmet Koç, hayırseverlerin katkısıyla temin ettiği temizlik, gıda ve ihtiyaç malzemelerini yılın 365 günü ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıyor.

Yardım faaliyetlerine yaklaşık 32 yıl önce başladığını belirten Koç, "Zekatımı vermek için cami imamından yardım istemiştim. İmamın gösterdiği aileye yardım etmek çok duygulandırdı. Daha sonra dar gelirli ailelere Allah rızası için ne yapabilirim düşüncesiyle yola çıktım. Bağlantı kurduğum varlıklı insanlardan yardım toplayarak bizzat ihtiyaç sahiplerinin evlerine götürdüm." dedi.

Yılın 365 günü ihtiyaç sahiplerine yardım ettiğini belirten Koç; “ burada sadece Ramazan ayında değil yılın 365 günü ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız gelerek buradan ihtiyaçlarını alıyorlar. Burada ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak her şey bulunuyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız buraya geliyorlar bir formumuz var onu dolduruyorlar zaten 32 yıldır verdiğimizden çoğu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı biliyoruz. Vatandaşlarımız bu formları dolduruyorlar bildiklerimize hemen veriyoruz bilmediklerimize yeni başvuru yapanları ise evlerine giderek inceleme yaptıktan sonra ihtiyaçları neyse veriyoruz. Durumu iyi olan zengin vatandaşlarımız bizlere ihtiyaç sahiplerine dağıtmak üzere gıda, deterjan, elbise gibi malzemeleri veriyorlar bizlerde burada dağıtımı yapıyoruz. Her yıl yaklaşık 7 tır temizlik malzemesi, 2 tır patates, hijyenik malzemeler olsun çocuk bezi olsun 2 tır ve 2 tır dolusu gıda dağıtırız biz burada” dedi.

 Kentte yaklaşık 3 bin dar gelirli ailenin kaydını tuttuğunu ifade eden Koç, şöyle konuştu, "Bu ailelere kıyafet, temizlik, gıda, halı ve çeyizlik malzemeleri veriyoruz. Ayrıca bize gelen para yardımlarını, yardımı yapacak kişi ile ihtiyaç sahibini buluşturarak yapıyoruz. Bu işi yaptıkça hayır sahipleri bana ulaşmaya başladı. Hayırseverlerin getirdikleri malzemeleri tespit ettiğim ailelere dağıtıyorum. Bugün ise hayırsever vatandaşlarımızdan gelen 2 tır patatesi ile birlikte temizlik malzemelerini ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıtıyoruz” dedi.

Yardımların yerine ulaştığını gören hayır sahiplerinin mutlu olduklarını ve yardımlarını artırarak devam ettirdiklerini dile getiren Koç, vatandaşları bu konularda daha duyarlı olmaya çağırdı.

CHP’li Adem; AKP'nin tarım politikaları enflasyonu artıracak! CHP’li Adem; AKP'nin tarım politikaları enflasyonu artıracak!

Editör: TE Bilişim