CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, merkeze bağlı Hacıabdullah beldesinde, inşaatı yarım kalan gölet sorununu Meclis gündemine taşıdı. Gürer, Niğde’de kamu yatırımlarının ya yarım kaldığını ya da geç tamamlandığını söyledi.

TBMM’de Torba Yasa Tasarısı görüşmeleri sırasında söz alan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’deki sulama suyu sorununa dikkat çekti. 275 bin 347 hektar tarım alanının yüzde 58’inde kuru tarım yapıldığına dikkat çeken Gürer,  bu nedenle Niğde’de gölet yapılmasını bekleyen köy ve kasabaların olduğuna işaret etti.

İl genelinde bazı yatırımların yarım kaldığına vurgu yapan Gürer, bunlardan birinin de 15 yıldır gölet bekleyen Hacıabdullah Kasabası olduğunu belirterek, “2011 yılında gölet projesi gündeme alınmıştı. Proje yatırıma dönüştü. Bu yıl tamamlanması beklenen yatırım durdu. Devlet Su İşlerinin 7,6 milyon TL'ye ihale ettiği ve 270 günde tamamlanacak denen gölet inşaatının durması vatandaşı kaygılandırmaktadır. Müteahhittin işi bıraktığı söylüyor. 980 dekar alanı sulayacak göletin bir an önce tamamlanması isteniyor” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Gürer,  konuşmasında Niğde’deki kamu yatırımlarının geç bitirilmesine de değindi. Gürer, “Niğde ilinde nedense kamu yatırımları ya yarım kalıyor ya geç tamamlanıyor ya da hiç bitmiyor. Bakana çağrımdır: Hacıabdullah kasabası göletinin bir an önce tamamlanması için gereği yapılmalıdır” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim