CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis’te yaptığı konuşmada, TMO’nun hayvancılığı desteklemek adına büyükbaş hayvan başına verdiği yem miktarını yetersiz olduğunu, verilen yem ile inek değil ancak horoz beslenir” şeklindeki sözlerini aktardı.

GÜRER, TMO’NUN YEM DESTEĞİNİ ELEŞTİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM yaptığı konuşmada, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO), besicilere verdiği yem desteği miktarıyla ilgili eleştirilerde bulundu.

800 GRAM ARPAYLA İNEK Mİ BESLENİR?

Yem desteğine müracaat eden besicilere bu ay inen başına günlük 800 gram arpa ve 610 gram mısır verildiğini belirten Gürer, besicilerin “"Bu miktar destekle bırak inek bakmayı horoz ancak bakılır." şeklindeki sözlerini Meclis Genel Kuruluna aktardı.

GEBE HAYVANLAR KESİME GİDİYOR

Tarım girdilerine zam üstüne zam geldiğine değinen CHP Niğde Milletvekili Gürer, Çiftçi ve besici için huzur gidiyor, gam geliyor. Gebe hayvanlar, süt inekleri kesime gönderiliyor” dedi.

GİRDİ MALİYETLERİ DÜŞÜRÜLMELİ

Bor Karma Deri  OSB'den Arsa İhale İlanı Bor Karma Deri OSB'den Arsa İhale İlanı

AKP iktidarının yem ve hayvan ithal edip meraları tükettiğini, kırsalda ise küçük aile işletmeleri ezildiğini anlatan Gürer; “ Çözüm ‘Planla, üret, destekle, yönet.’ Olmalı. Bu olmadan sorunlar bitmez. Bu aynı zamanda tüketiciye de yansıyor, tüketici de daha pahalı ürünü almak zorunda kalıyor. Girdi maliyetleri düşürülmeli, besici ve çiftçi desteklenmeli” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim