CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, seçim bölgesi olan Niğde’de Kemerhisar Kasabası ve Beyağıl köyünü ziyaret etti. Kemerhisar Belediye Başkanı Ramazan Oya  ile görüşen Gürer, Kemerhisar ve Beyağıl’da vatandaşlarla görüştü.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  CHP’li  belediyelerin iktidardan hak ettikleri desteğin verilmesi gerektiğini belirtti. Niğde’nin AKP iktidarları döneminde gereken destekten mahrum kaldığını ifade eden Gürer, “Niğde’nin her köyünde, kasabasında ve ilçesinde çözüm bekleyen sorunlar var. İktidar ülke genelinde farklı destekler açıklıyor ama içinde Niğde yok. Sorunlar katlanarak artıyor. Niğde için işsizlik ilk sorun, geçim sıkıntısı her geçen gün artıyor. Zamların ardı arkası kesilmiyor. İktidar yanlış ve yetersiz yönetimin bedelinin faturasını halka kesiyor” dedi.

“BEYAĞIL İÇME SUYU KUYUSUNUN YANI ÇÖPLÜK”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  Niğde ilinde çevre sorunlarının ayrıca incelenmesi gereken bir durum olduğunu belirtti. Niğde Bor Akkaya Barajı rezaletinin sürdüğünü hatırlatan Gürer, “Kızılca köyü deresi çevresinde kirlilik nedeniyle ağaç yetişmez duruma geldi. Beyağıl köyünde ise daha fena bir durum var. Köye gelen su kuyusunun olduğu bölge Ulukışla ilçesinin atık toplama alanı. Burada toplanan atıkların suyu, taşınma sürecine kadar toprağa süzülüyor. Bunun köy içme suyuna karışma riski var. Köy halkı yetkililerden yardım istemiş. Köy muhtarı aylardır uğraşıyor. Sorun halen çözülmemiş. İçme suyuna atık su karışırsa insan sağlığı riske girer, bir an önce bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Konuyu önerge ile bakana yansıtıp sorunun sürekli takipçisi olacağım” dedi.

Ulukışla ilçesinde de görüşmelerde bulunan Gürer, “Ulukışla köylerinde sulama suyu sorun olmaya devam ediyor” diye konuştu.


 
Editör: TE Bilişim