Niğde Protokolü   Bor ilçesine yapılan en büyük yatırımlardan Calinos Holding  yatırımı  Cıngıllı – Leben  Tarım İşletmelerini ziyaret etti.


 Haber : Yasin BEKİŞ - Özel

Halen fizibilite çalışması ve  Kalkınma Bakanlığında incelemesi devam edilen  Niğde- Bor Hayvancılık, Tarım ve  Besi Organize Sanayi  gündeme geldiğinden bu yana  Bor İlçesi’nde tarım ve hayvancılığa yönelik çalışmalar arttı.

 

“BÖYLE TESİSLERİN OLDUĞU BİR İLDE ÇALIŞMAK BİZE GÜÇ VERİYOR”

 

Türkiye’nin en modern Hayvancılık  tesislerinden ,  Calinos Holding yatırımlarından birisi olan Cıngıllı – Leben Tarım ve Hayvancılık işletmesini     Niğde  Valisi Necmettin Kılıç,  Niğde Milletvekili  Ömer Selvi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan,  Niğde İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit ve   Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ‘ın da bulunduğu  heyet ziyaret etti.

 

Bor ilçesi Kızılca Kasabasında bulunan modern tesisin yetkililerinden bilgi alan Niğde Valisi Necmettin Kılıç , böylesi bir tesisin bulunduğu ilde görev yaptığı için çok mutlu olduğunu belirtti, Vali Kılıç ; Niğde’de çok güzel şeylerin olduğunun bir örneğini burada tesisi gezince gördük. Türkiye’nin  en modern bir tesisinden birisinin olduğu bir ilde görev yapıyor olmak bize çalışmalarımız da bundan sonra güç verecektir.  İlimizde Dünya çapında, Avrupa çapında bu derece modern tesislerimizin olması,  verimsiz arazilerin tarıma ve hayvancılığa kazandırılması umut verici bir görüntü oluyor, bundan da son derece mutluyuz. “dedi.

 

“BOR HAYVANCILIK OSB İÇİN BÜYÜK ÇABA VAR”

 

Niğde Milletvekili Ömer Selvi’de tesisi gezmesinin ardından yaptığı açıklama da ; Bu tesiste emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Bizim buraya  üçüncü ziyaretimiz,  her geldiğimizde bu tesisin daha da büyüdüğünü, teknolojik anlamda daha da ileriye gittiğini görüyoruz.  Bu gibi tesislerin var olması, gelişmesi için her anlamda elimizden geleni yapıyoruz, yardımcı oluyoruz.  Yaklaşık 22 bin dönüm toprak ıslah edildi ve burası bir vahaya dönüşmüş.   İstihdama ve ekonomiye katkısı büyük   AB standartların da üretim yapan bir tesis, inşallah bu tür tesislerin ülkemizde ve ilimizde çoğalmasını diliyor ve çalışmalarımızı da buna göre planlıyoruz” dedi.

 

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ise ; Bor Hayvancılık Besi Organize Sanayi’nin artık Niğde için bir ihtiyaç olduğunu her ortamda dile getiriyoruz. Sağ olsunlar Sayın Valimiz, Sayın Vekillerimiz  bu konuda büyük çaba sarf ediyorlar.  Burada örnek olan böylesi  tesislerin ilimizde, ilçemizde çoğalacağını düşünüyoruz.    Bu büyük yatırımın gerçekten ilimize, ilçemize önemli bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Avrupa standartlarında  üretim yapan  bir tesisin Niğde’de  olması da bizleri son derece mutlu ediyor.  Bu vesile ile inşallah yatırımların devam edeceğini düşünüyor, böylesine güzel ve önemli yatırımın ilimize ve ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

 KONU İLE İLGİLİ HABERLER İÇİN TIKLAYIN


BOR’a Hayvancılık ve Organize Sanayi isteniyor

Niğde-Bor Hayvancılık OSB için büyük umut


Editör: TE Bilişim