Niğde Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Şinasi Göktepe küçük esnaf için de yasa çıkarılması gerektiğini belirtti.

Göktepe, Niğde'nin geçim kaynaklarından patates ve lahananın satılmamasından dolayı esnafın da zor durumda olduğunu söyledi.

Niğdeli esnafın geçim kaynağının çiftçinin yaptığı tarıma bağlı olduğunu vurgulayan Göktepe, şunları ifade etti:

"Esnafımız ve bakkallarımız sıkıntı içerisinde. Esnafımız kredilerini, borçlarını ödeyemiyor. Geçen günlerde Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kefalet Kooperatifinden bir açıklama yapıldı. Şimdi kredi limiti 70 bin lira olduğu belirtildi. 4 bin'e yakın üyesi olan esnafın içerisinden bu krediyi yüz kişi ancak kullanabilir. Zaten kredi borçları var hepsi bankalarda orada burada kara listede. Esnaf, daha önce yüksek faizli kredi aldı. Geri dönüşümü oluyordu, şimdi düşük faizli olunca geri dönüşümü olmuyor. Esnaf 70 bin lira kredi alabilmesi için 150 bin lira ipotek vermesi lazım, bu durumda esnafın bu krediyi alması imkansız."

Marketlerin çığ gibi büyüyerek her birinin rekabet içerisinde olduklarını, toptan alınan malları da fiyatlarından daha da aşağıya vermeye başladıklarının altını çizen Göktepe, bakkalların da zor durumda olduklarını market yasasının bir an önce çıkmasını ve vergi memurlarının marketleri daha sık kontrol edilmesini talep etti.



Editör: TE Bilişim