Kendi İşini Kurmak İsteyenler Genç Girişimciler Niğde Gençlik Merkezinde buluşuyor.

 

   Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, kendi işini kurmak isteyen genç girişimcilerin bir iş planına dayalı olarak kuracağı işletmelerin başarı düzeylerini artırmak amacıyla yapılan bir eğitimdir. Eğitime 18-29 yaş aralığında ki gençler başvurabilir. 

 

   Gençlik Ve Spor Bakanlığımız tarafından "Gencim, Girişimciyim, Güçlüyüm" sloganıyla Gençlik Merkezlerimizde KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen ‘Genç Girişimciler İçin Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni 81 ilimize yaygınlaştırılıyor. Gençler için uygulamalı girişimcilik eğitimi tamamen ücretsiz olup, toplam 70 (yetmiş) saatlik sınıf içi ders ve atölye çalışmalarını kapsar. Eğitime en az %80 (yüzde seksen) oranında devam eden katılımcılara katılım belgesi verilecektir. Eğitme katılacaklar başvuru yapılan Niğde Gençlik Merkezlerimizde oluşturulan komisyon nezaretinde yapılacak olan mülakat sonucunda belirlenecektir.

 

    Düzenlenecek olan girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan genç girişimciler, KOSGEB’in yeni iş kuranlara verdiği 30 Bin TL'ye kadar hibe ve 70 Bin TL'ye kadar faizsiz krediye başvuru hakkına sahip olacaklardır. Genç Girişimciler son başvuru tarihi 20 Kasım olup ayrıntılı bilgi için gencgirisimciler.gsb.gov.tr  ‘den ulaşabilirsiniz.

 

Editör: TE Bilişim