Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Asım Baş, Bakanlığın Genç Çiftçi projesi kapsamında Niğde genelinde 39 aileye toplamda bin 443 tane merinos ırkı küçükbaş havan dağıtımını yaptıklarını söyledi. 

Niğde’den Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına Genç Çiftçi projesi kapsamında 178 proje gönderildi. Bu projelerin içerisinde bulunan 39 Genç Çiftçiye 35 dişi koyun 2 tane de damızlık koç dağıtımı yapıldı.

Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Asım Baş, küçükbaş hayvan dağıtımının devam ettiğini ve önümüzdeki günlerde kabul edilen 89 büyükbaş hayvan projesi kapsamında 534 büyükbaş hayvan teslimini proje sahiplerine yapacaklarını söyledi.

Niğde Belediyesi Hayvan pazarında düzenlenen programda Genç Çiftçi projesi ile ilgili açıklamada bulanan Müdür Baş, şunları söyledi; “Bakanlığımıza 178 proje gönderdik. Bunlardan 39’u küçükbaş hayvan projesiydi. Yine önümüzdeki günlerde ise 89 büyük baş projesi ile 534 adet büyükbaş hayvan dağıtımı yapılarak 2017 projelerini bitireceğiz. Böylece projelerde kapsamında ilimize 5milyon 340 bin Türk lirası hibe destek verilmiş oluyor”

Hayvan dağıtımı programına 39 Genç Çiftçinin yanı sıra Niğde Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birlik Başkanı Erdoğan Yılmaz’da katıldı.

 
Editör: TE Bilişim