Devlet Su İşleri tarafından Niğde’nin Ulukışla ilçesine bağlı Kılan köyüne yapılan Gelin dileği göleti  ile il merkezine bağlı Bahçeli beldesine yapılan bahçe sulama ve yenilenme işlemleri tamamlandı.

Kılan köyüne yapılan Gelin dileği göletinin tamamlanmasıyla birlikte Bin 570 dekar tarım arazisini borulu şebeke ile sulanması sağlanacak. Öte yandan Bahçeli beldesine yapılan sulama suyu ile 4 bin 500 dekar tarım arazisi modern sulama şebekesine kavuştu.

Ulukışla ilçesine bağlı Kılan köyüne yapılan gelin dileği Göleti  Temelden 36 metre yüksekliğe ve 674 bin metre küp su depolama hacmine sahip olan baraj ve Sulaması inşaatı tamamlandı. Baraj, önümüzdeki sulama sezonunda Bin 570 dekar tarım arazisini borulu şebeke ile sulayacaktır.

Eski Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katıldığı bir nikah töreninde gelin Hilal Avcı’ya soruda ‘Bir Dileğin var mı?’ demesiyle gelin Hilal Avcının cevabı ise, ‘‘Köyüme Bir Gölet İstiyorum Bakanım’’ dedi. Gelin Hilal Avcı’nın bu isteğini kırmayan Bakan Veysel Eroğlu gelin Hilal Avcı’ya söz vererek köyüne bir gölet yapacağını ve Gölet’in adını ise ‘Gelin Dileği Göleti’ koyulacağını söylemişti.

Niğde Bahçeleri Sulaması ve Yenilenmesi İşi Tamamlandı.

Niğde İl merkezi başta olmak üzere 5 adet yerleşim yerine hizmet edecek proje kapsamında 15 km sulama hattı inşa edilmiş olup, 4 bin 500 dekar tarım arazisi modern sulama şebekesine kavuşturuldu.

Editör: TE Bilişim