Geçtiğimiz haftalarda “Şehirlerin Ekonomik Beklentileri” konulu toplantılarda ele alınan ve geniş katılım sağlanarak AK Parti tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda sorular eşliğinde genel cevaplar alınıyor ve değerlendirilmek üzere depolanıyordu.
-Hükümetin son 15 yılda şehrimizde gerçekleştirdiği ve sizi en çok memnun eden yatırımı veya projesi ne oldu?
- Şu anda şehrimizde devam eden hızlanması gerektiğini düşündüğünüz en önemli yatırım veya proje hangisidir?
- Önümüzdeki dönemde şehrinizde başlanmasını beklediğiniz, en önemli yatırım veya proje hangisidir?
- Şehrinizin ihtiyaç duyduğu yatırımların gerçekleşmesinin önündeki en önemli engel(ler) nelerdir?
- Şehrinizin önümüzdeki 10 yıllık sürede hangi proje veya projelerle cazibe merkezi haline gelmesini ya da öne çıkmasını istersiniz?
   Şimdi ben duyarlı bir Niğde insanı olarak şuna şu cevabı, buna bu cevabı verirdim diyecek olursanız, alın elinize kağıdı kalemi ve…
    Benim önceliklerim şu, yapılması ve ele alınmaması gereken bu,
    Şehrin ihtiyaçlarının karşılanmasının önündeki engeller bu bu bu,
    diyerek yazıp üzerinde düşünerek kafa yorup bunu sadece iktidar partisine değil muhalefet partilerinin hepsine duyuracak şekilde, yarın öbür gün oy kullanacak vatandaş gücünüzle en azından demokratik haklarımızı bilip, kentinizi sahiplenecek bir baskı unsuru oluşturabilirsiniz.
    Her şeyden önce artık bir geçmişi olan ve hızla teorik bilgiyi pratiğe dökebilecek, akademik zihniyeti içselleştirmiş bilim insanlarını içerisinde barındıran, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinden ciddiyetle faydalanılması gerekiyor.
   Yetişmiş kadrosuyla işbirliği yapıp, teknolojik ürün kalitesi yükseltilerek sadece üreten değil ürettiğini geliştirip daha yüksek getiriyle satabilen ülke, hatta dünya çapında firmaları bu coğrafyadan çıkarabilmeliyiz.
    Üniversite kurulurken bir hayaldi, şimdi bir gerçek…
    Niğde-Pozantı otobanı bir hayaldi, şimdi bir gerçek…
    Tıp fakültesi bir hayaldi, şimdi bir gerçek…
     Devlet hastanesinin günümüz hali bir hayaldi, şimdi bir gerçek…
     Havaalanı da şimdi bir hayal gibi duruyor olsa da yapılması mutlaka elzem. Kentin buna ne kadar ihtiyacı var ve şartları buna müsait değil denilirken şartları kentimizden daha düşük olan il örneklerinde, üstelik denizin doldurularak havaalanı inşası yapıldığını görüp, bilip, Niğde’nin de temel ihtiyaçlarından birinin havaalanı olduğu unutulmamalıdır. Faaliyete geçecek bir havaalanı diğer ihtiyaçların cevaplanması için gereken, gerek sermaye gerekse de nitelikli insan gücünün kentimize gelişini kolaylaştıracaktır.
   Hidrojen enerjileri ve yakıt pilleri konusunda Üniversite de ciddi çalışmalar olduğu bilinirken teşvik yasalarında ilimizin konumu iyileştirilip, siyasi lobi desteğinin samimiyetiyle maden kanunlarında ki kolaylaştırıcı maddelerin arttırılmasıyla Niğde hem bir Üniversite kenti, hem bir Enerji Kenti, bilinen tarım potansiyelinin entegre tesisler aracılığıyla desteklenmesiyle hem bir Tarım kenti neden olmasın…
   Lakin Niğde’nin gelişimindeki engeller neler sorusunu bir başka yazı konusuna bırakarak basit bir canlı örnek üzerinden gidelim.
    2015 yılında resmi gazetede yayımlanan Bor Serbest Enerji İhtisas Bölgesinin, dünyanın güneş ışığını en iyi alan yerlerden biri olan Bor’a kurulma kararı alınmışken, hala hayata geçirilmemiş olması ilginç değil mi…
    Yenilenebilir enerji olduğu kadar ciddi bir sürdürülebilirliği olacak olan devasa bir projenin sadece ot parası gibi bir mazeret yüzünden beklerken, bizden sonra devreye giren Karaman’ın bunu hayata geçirmesi, onların becerisi mi, yoksa bizim aymazlığımız mı?...
   Niğde için değil tüm ülke için bile büyük bir proje olan bu ihtisas bölgesinin hayata geçirilmesi, bence buranın en büyük projesi..
    Hadi Karamanın koyunu sonra çıkar oyunu diyelim lakin…
    Bizler niye…
   Geçti Bor’un pazarını hala oynamak kadar, eşeğimizi Niğde’ye bile süremiyoruz...
   Bilemedim…