Çimsa, sektöre örnek oluşturan ar-ge gücü sayesinde, gri çimentonun yanı sıra beyaz çimento ve kalsiyum alüminat çimentosu gibi özel ürünlerle global bir marka olmaya devam ediyor.


Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay, “İnovasyonla bir yandan çimentonun, estetiğin ve sürdürülebilirliğin hammaddesi olarak yeniden keşfedilmesini amaçlıyoruz, diğer yandan da beklenti ve ihtiyaçları öngörerek, pazar trendlerine ve dinamiklerine yön vermeyi hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’de ve dünyada önde gelen çimento ve yapı malzemeleri üreticilerinden biri olan Çimsa’nın bugün ulaştığı başarının ardında, fark yaratan, yeni ve yenilikçi yaklaşımı yatıyor. Çimsa, 2000 yılından bu yana, Türkiye’nin ilk ve tek Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde katma değeri yüksek ve özel ihtiyaçlara yönelik özel ürünler geliştiriyor. “Benimsediğimiz yenilikçi yaklaşımla; Çimento sektöründe inovasyonu yaparsa Çimsa yapar! ” diyen Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay, formülün adını ‘Çimsa’ olarak açıkladı.

Çimsa hayata geçirdiği ilklerle çimento sektörüne örnek ve öncü oluyor

‘Formülün adı: Çimsa’ lansmanında konuşma yapan Sabancı Holding Sanayi Grubu Başkanı ve Çimsa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hacıkamiloğlu, “Çimsa bugün, 60’tan fazla ülkeye ihracat yapıyor, Çimsa menşeli ürünler dünyanın dört bir yanında, geleceğin yapılarının inşasında kullanılıyor. Çimsa çimento ve yapı sektöründe birçok ilklere imza atmış örnek bir şirkettir. 1990 yılında dünyada ilk kez, isteğe bağlı değişebilen gri/ beyaz klinker üretim hattını devreye aldı. 2000 yılında 600 bin ton kapasiteli yeni beyaz klinker hattının devreye alınması ile Çimsa Mersin Fabrikası, dünyada tek çatı altındaki en yüksek kapasiteli beyaz çimento tesisi oldu.

Yine aynı yıl, Türkiye’deki ilk Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi kuruldu. 2002’de Türkiye’de ilk kez Kalsiyum Alüminat Çimentosu üretmeye başladı. 2008 yılında Türkiye’de tesis sayısı bazında hazır beton sektöründe en büyük üretici oldu. Çimsa, sadece operasyonel anlamda değil, çevreci yaklaşımı ile sürdürülebilirlik odaklı yatırımlarıyla sürdürülebilir büyümesini bugüne kadar sürdürdü. Çimsa’nın, bugün gündeminde olan iki yatırımla Türkiye’de ve dünyada daha üst sıralara yükseleceğine inanıyoruz” dedi.

Çimsa’yı ‘Formülün Adı’ yapan değerler

Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay da “Çimsa’yı sektörde rakiplerinden ayrıştıran en önemli fark, müşterilerimizin beklediği ürün ve hizmet standartlarına ulaşmak için yaptığı yatırımlardır. İnovasyon, bu yatırımlar içinde son 15-20 yıldır her zaman, öncelikli ve önemli konu olmuştur. Biz, inovasyon üssü olan Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezimizdeki çalışmalarla bir yandan çimentonun, estetiğin ve sürdürülebilirliğin hammaddesi olarak yeniden keşfedilmesini amaçlıyoruz. Diğer yandan da beklenti ve ihtiyaçları öngörerek, pazar trendlerine ve dinamiklerine yön vermeyi hedefliyoruz. İnovasyonla yaşam kalitesinin ve çevrenin iyileştirilmesine katkıda bulunurken, bunu aynı zamanda kendi rekabet üstünlüğümüzü oluşturmaya yönelik stratejik bir araç olarak benimsiyoruz” diye konuştu.

Genel Müdür Nevra Özhatay, Çimsa’yı ‘Formülün Adı’ yapan değerleri ‘Performans, Çeşitlilik, 7/24 çözüm, Ar-Ge ve Sürdürülebilirlik’ olarak açıkladı:

“44 senelik genç bir şirket olarak kazandığımız tecrübenin üzerine her geçen gün yeni formüller ekleyerek, müşterilerimize yüksek performanslı ürünler sunuyoruz. Performansımızı, alanında uzman ekibimize, bilgi birikimimize ve üretim-tedarik zincirimizin her aşamasındaki özenli kontrollerimize borçluyuz. İş ortaklarımızın ihtiyaçlarına göre özel olarak şekillendirdiğimiz çözüm portföyümüz ile ürünlerine katma değer sunuyor ve onları rekabette bir adım öne taşıyoruz. Zaman, bugün en iyi şekilde değerlendirmemiz gereken bir kaynak… İşte biz de müşterilerimizin her bir siparişinin istediği zamanda istediği yerde olduğundan emin olmak istiyoruz. Diğer yandan Çimsa Araştırma ve Uygulama Merkezi, yüksek performansımızın ve geniş ürün portföyümüzün temel dayanağı. Sürdürülebilirlik de yine Çimsa’da son dönemde büyük önem verdiğimiz bir yatırım alanı. Şirketimizin adının sürdürülebilirlikle anılması için çalışıyoruz. Bu politikayı kurum kültürünün bir parçası haline getirmeyi hedefliyoruz.”

Nevra Özhatay, “İşte formül budur, formülün adı Çimsa’dır. Tabii ki bu formül, biz daha iyisini bulana kadar geçerli…” dedi.

Çimsa’da ‘Formülün adı’ ile yeni bir dönem başlıyor

Bugün Çimsa, gri çimentonun yanı sıra Beyaz Çimento ve Kalsiyum Alüminat Çimentosu gibi özel ürünler geliştirme gücüne sahip, dünyanın sayılı çimento üreticilerinden biri olarak faaliyet gösteriyor. Çimsa, geniş üretim ve dağıtım ağı sayesinde Beyaz Çimento ticaretinde dünya lideridir.

Çimsa Beyaz Çimento ve Özel Ürünler Genel Müdür Yardımcısı Ülkü Özcan da ‘Formülün Adı: Çimsa’ lansmanında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Çimsa olarak özel ürünlerde her zaman ilklere imza attık. Enerjimizi ve heyecanımızı kaybetmeden sürekli daha iyisini, farklısını ve özelini aramayı sürdürüp yarını inşa etmenin yollarını aradık. Ve uzun süren çalışmalarımız sonucunda bugün sizlerle formülün adı altında klasik ürünlerden inovatif çözümlere giden yarınlarımızı inşa edecek yolculuğumuzu başlatıyoruz. «Formülün adı» çok dinamik ve esnek bir yapı. Bu yapı siz değerli iş ortaklarımıza tek bir üründen oluşan portföyler yerine, her bir sektörün ihtiyaçlarına odaklanılarak titizlikle formülize edilmiş ve o segmente özel bir performans içeren çözümler sunuyor. Bu sayede sizlerin de reçetelerinizi esnekleştiriyor, sizlerin oyun alanını daha da genişletecek bir yapı sunuyor. «Formülün adı» çatısı altında yenilikçi yaklaşımımızı yansıtan ve sektörümüzde ilk olan görsel bir dil yarattık. Bundan sonra bu görsel dil torbalarımızdan broşürlerimize, web-sitemizden sosyal medyaya kadar bütün mecralarda ön planda olacak ve çözümlerimizi kısa ve öz bir şekilde dile getirecektir. Bu ürünlerimizi denemek ve reçetelerinize getireceği avantajları test etmek için satış ekibimiz ve AR-GE ekiplerimiz ile irtibata geçebilir, formulunadi.com web sitemizden, formülün adı sosyal medya hesaplarımızdan daha detaylı bilgi alabilirsiniz.”

ÇİMSA HAKKINDA BİLGİ NOTU

Farklı ihtiyaçlara göre segmente edilmiş özel performans ürünleri

Çimsa, Türkiye’nin ilk kalsiyum alüminat çimento markası olan Isıdaç40’ı, bundan sonra aynı özellikleri ve yeni yüzüyle Çimsa Aluminates adı altında pazara sunacak. Çimsa Aluminates ailesi altında yapı kimyasalları uygulamalarına özel olarak RECIPRO, refrakter uygulamalarına özel olarak REFRO ve teknik beton uygulamalarına özel olarakRESISTO serisi ve genel kullanıma uygun kalsiyum alüminat çimentı agregası REGOgeliştirildi.

Dünyanın en güçlü beyaz çimento markası Çimsa Süper Beyaz da yüksek beyazlık gerektiren reçetelerde yer almak üzere çatı marka olarak konumlandırıldı. Çimsa Süper Beyaz ailesi altında, yapı kimyasalları uygulamalarına özel olarak MOTIVA altındaMOTIVA SLOW ve FAST olmak üzere iki ürün olacak. Tamamen özel bir klinkerden prekast uygulamaları için üretilmiş olan INSPIRA standart gri çimentoların 28 günde ulaşacağı dayanıma 2 günde ulaşacak. Karo uygulamaları için özel olarak, yine özel klinkerden üretilmiş olan yeni ürün MONDA pazara sunulacak. GRC uygulamaları içinEXTERA ile yüksek durabilite ve beyazlık aynı anda elde edilebilecek. Çimsa, kendini ve havayı temizleyen ürünü NONA markası, antibakteriyel ürünü ise CEMENTHAmarkasıyla pazara sunacak.

Çimsa beyaz çimento bazlı beton uygulamalarına da yenilikçi bir konsept getirdi. Bundan sonra Çimsa Beyaz Beton çözümleri, beton üretiminden kalıbına, uygulamasına ve sonrasında bakımına kadar hizmetleriyle daha kolay; çok çeşitli seçeneklerle daha estetik ve zeminden dış cepheye kadar daha bütünsel komple çözümler sunacak. Çimsa, bu çalışmalar için Beyaz Akademi’yi kuracak ve beyaz betonda Ar-Ge’den uygulamaya kadar tüm standartları yukarıya taşıyacak.

Çimsa’da ambalajlar değişti, yeni ikonlar sayesinde ürünün pazarda ayrışması kolaylaştı

Çimsa yeni dönemde müşterilerinin karşısına modern ve kullanıcı dostu yeni ambalajlarıyla çıkıyor. Çimsa, geliştirmiş olduğu yeni görsel dünya ile faaliyet gösterdiği tüm pazarlarda ve alanlarda ortak dil yakalamayı hedefliyor. Çimsa’nın faaliyette olduğu tüm ülkelerde ürünün daha hızlı ve daha kolay bir şekilde fark edilmesini sağlamak üzere her bir performans ailesine özgü görsel bir dil yaratıldı. Yeni ambalajların üzerinde yer alan ikonlar sayesinde müşteriler o ürünün asit ve sıcaklık dayanımını, havayı ve kendini temiz özelliği olup olmadığını, düşük alkali içerip içermediğini, yüksek bağ dayanımı ve optimum su tutma özelliğini, karbon ayak izini vb. özelliklerini takip edebilecekler.

Rakamlarla Çimsa Profili

  • Çimsa, 1972 yılında kuruldu.
  • Çimento kategorisinde 5 entegre fabrikası, bir öğütme tesisi, bir terminali ve bir paketleme tesisi var.
  • Yıllık toplam 5,5 milyon ton klinker üretim kapasitesine sahip.
  • Türkiye genelinde 28 hazır beton tesisi bulunuyor.
  • 6 farklı ülkede bulunan 7 terminalle uluslararası bir çimento üreticisi.
  • 2015 yılı toplam satış geliri 1,1 milyar TL’nin üzerinde. 2016 ilk çeyrek cirosu 253,6 milyon TL; net karı ise 47,4 milyon TL.
  • 2015 yılı ihracat geliri 333,7 milyon TL.
  • Afyon’da bu yıl devreye alınması planlanan Afyon Çimento fabrikasına 165 milyon dolar yatırım yapılıyor.
  • Çimsa Eskişehir Fabrikası, 55 milyon dolar yatırımla hem gri hem de beyaz klinker üretecek şekilde yeniden yapılandırılıyor.

Çimsa hakkında

Türkiye’de sanayinin önde gelen kuruluşları arasında yer alan Çimsa, 1972 yılında kurulmuştur. Çimsa bugün, Mersin, Eskişehir, Kayseri, Niğde ve Afyonkarahisar’da bulunan 5 entegre fabrikası, Ankara’da bulunan bir öğütme tesisi, Marmara terminali ve Malatya Çimento Paketleme tesisiyle faaliyetlerini sürdürmektedir.

Beyaz çimento alanında dünyanın ilk iki markasından biri olan Çimsa, Hamburg (Almanya), Trieste (İtalya), Sevilla ve Alicante (İspanya), Gazimagusa (KKTC), Köstence (Romanya) ve Novorossiysk’de (Rusya) bulunan terminalleriyle uluslararası bir çimento üreticisidir.

Çimsa, pazar odaklı yaklaşımı ve geniş dağıtım ağıyla müşterilerinin ürün ve hizmet ihtiyaçlarını eksiksiz ve zamanında karşılamaktadır. Paydaşlarının güvenilir bir iş ortağı olarak, gelecek nesillere uzanacak yaşam alanları ve altyapıları için gerekli malzemeleri sağlamaktadır.

Çimsa, gri çimentonun yanı sıra ürettiği beyaz çimento ve kalsiyum alüminat çimentosu gibi özel ürünlerle de inovasyon konusunda Türkiye’de çimento ve yapı malzemeleri sektörüne öncülük etmektedir. Tüm paydaşlarına değer yaratan ve karlı büyümeye odaklanan Çimsa, bunu gelecekte de sürdürmeyi hedeflemektedir.

www.cimsa.com.tr

facebook.com/CIMSACEMENT

twitter.com/cimsacement

Editör: TE Bilişim