Nevşehirli internet fenomeni Hasan Andaç’ın eşekle birlikte yaptığı ülke turu hayvan severleri kızdırdı. Artan tepkilerin ardından, Niğde İl Emniyet Müdürlüğü HAYDİ ( Hayvan Durum İzleme) ekipleri tarafından eşeğe el konulduğu şahsa da cezai işlem uygulandığı öğrenildi.

İktidar, zam+vergi+nasihat ile idare ediyor İktidar, zam+vergi+nasihat ile idare ediyor

Eşekle birlikte şehir, şehir köy, köy dolaşan Andaç, Tik Tok hesabı ile yolculuğunu ve gittiği yerlerin paylaşımını yapıyordu. Geçtiğimiz günlerde de Niğde’ye gelen Hasan Andaç’ın eşeğe eziyet ettiğini belirten ve sosyal medya üzerinden bu yolculuğa tepki gösteren hayvanseverler, eşeğin fenomenin elinden alınması gerektiğini ifade ederek yetkilileri göreve çağırdı. Artan tepkilerin ardından, Niğde İl Emniyet Müdürlüğü HAYDİ ( Hayvan Durum İzleme) ekipleri tarafından eşeğe el konulduğu şahsa da cezai işlem uygulandığı öğrenildi.

Niğde Asayiş Müdürlüğüne HAYDi ekiplerine gelen şikayetler üzerine Doğa Ve Milli Parklar 7. Bölge Şube Müdürlüğü ve Niğde Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemelerin ardından 5199 S.K. 14. Maddesinde belirtilen "Gücünü aşan fiillere zorlamak" suçunu işlediği tespit edilerek şahsa gerekli idari işlem yapıldı.

Sahibi tarafından ülke turu yapması planlanan ve güçten düştüğü tespit edilen eşek ise 5199 sayili kanununun 6. Maddesi gereği barınak görevlilerine teslim edilerek Niğde Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine gönderildi.

Editör: TE Bilişim