Niğde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından 30 bin kişiye 16 milyon lira yardım yapıldı.

 

2013 yılında Niğde İli genelinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından 01/01/2013-31/12/2013 tarihleri arasında ihtiyaç sahibi kişi ve ailelere toplam 16.092.051 TL tutarında yardım yapıldı.

Ailelerin sosyal ve ekonomik durumları, yaşam şartları, hanede bulunanların eğitim ve sağlık durumları, konutların fiziksel şartları gibi belirleyici faktörler dikkate alınarak yapılan incelemeler neticesinde Mütevelli Heyeti’nin kararı ile ihtiyaç sahiplerine nakdi, yakacak, sağlık ve eğitim yardımları gibi yardım çeşitleriyle vatandaşların daha iyi şartlarda yaşamaları için destek olundu.

Muhtaç vatandaşların müracaatlarının değerlendirilmesi sonucunda bir bölümü doğrudan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız tarafından; bir bölümü de Mütevelli Heyetin aldığı karar doğrultusunda merkezi olarak karşılanan yardımlar ile ilimizdeki vatandaşların mağduriyetleri en aza indirilmeye çalışılmış ve Vakıf çalışanları da bu konuda büyük özveri de bulunmuşlardır.

Ekonomik ve sosyal yoksunluk içerisindeki vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik yürütülen sosyal yardım programları kapsamında geçtiğimiz yıl içerisinde Niğde il merkezi ve ilçelerimizde 30 bin 204 kişiye farklı yardım türleri ile ulaşıldı.   

 

Niğde ili genelinde Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıfları tarafından; Şartlı Nakit Transferi kapsamında şartlı eğitim ve şartlı sağlık yardımı, buna ilaveten gıda ve sağlık yardımları, ayrıca vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanması için nakit yardımı, bunların dışında da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızın barınma yardımları kapsamında vatandaşlarımıza ilimiz genelinde ev onarım yardımı, afet yardımı, ev yapım yardımı ve ev eşyası yardımı gibi yardımlar yapıldı. Ayrıca tüm bunlara ek olarak, 3294 Sayılı Yasa kapsamında muhtaç olduğu belirlenen ve Sosyal Güvenceye sahip olduğu halde kişi başına düşen hane geliri 243 TL’nin altında olan ailelere yakacak yardımı kapsamında 15.333 kişiye kömür dağıtıldı.

Niğde genelinde 2013 yılı içinde faal çalışan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız tarafından toplam 16.092.051 TL yardım yapılmış olup 2014 yılında da aynı gayretle vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir.  


 


Editör: TE Bilişim