Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Kredi- Kefalet Kooperatifi Başkanı Fahri Eker, “Düşük takip oranı, 70 bin liradan 100 bin liraya yükselen kredi sayesinde işini genişletmek veya yeni iş yeri kurmak isteyen girişimcilerin ilk adresi Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi- Kefalet Kooperatifi oldu” dedi.


Kooperatif ortakları için 2014 yılının oldukça verimli bir yıl olduğuna dikkat çeken Eker; 2014 yılında 70 bin lira olan kredi limitini 100 bin liraya çıkarmayı başardık. Yüzde 56’larda olan takip oranımızı yüzde 38’lere düşürdük. Sonuç itibarıyla bu sayede Niğde piyasasına giren para miktarı 25 milyon lirayı aşmış oldu. Tabii ki 2014 yılındaki bu başarıyı 2015 yılında da katlayarak devam ettirmeyi planlamaktayız. 2015 yılında 100 bin lira olan kredi limitimizi 150 bine yükseltmeyi hedef yaptık. Bu esnafımız adına güzel bir gelişmedir. Dolayısıyla bu gelişmeler yaşanırken özellikle şunu söyleyeyim 2014 yılının diğerlerinden en önemli farkı esnafımız önceleri kredi çekerken günü kurtarmak için çekerlerdi. Şimdi ise bu parayı esnafımız ya işini geliştirmek için yâda yeni bir iş kurabilmek için kullanmaktadır. Yaptığımız takiplerde de görünmektedir ki verdiğimiz para gerçekten istihdam sağlamak ve Niğde ekonomisine katkı sağlamak için kullanılıyor. Yine bunun en önemli sebeplerinden biriside vade süresinin 5 yıla yayılmasıdır. Her altı aydan altı aya ödemeli şekilde çeşitli olanaklar sağladık” dedi.


İLK 10’A GİRMEYİ HEDEF YAPTIK

Genel Başkan A.Kadir Akgül’ün eski Ak Parti Milletvekili olduğunun altını çizen Başkan Eker, hükümetle olan ikili diyalogundan dolayı Esnaf ve Sanatkârlar Kefalet -Kredi Kooperatifi birliklerinin sorunlarını dile getirebiliyor. Bu da 1953 yılından bu yana kurulmuş olan kooperatifimize baktığımızda o günden bu güne verilen kredinin sadece yüzde 30’u 2014 yılında verilmiştir. dedi.


Bir başka sevindirici durumun 2 yıllık dönemleri içerisinde icra takibine düşen esnafın olmadığını belirten Eker, “Niğde kooperatifi olarak Türkiye’de ilk 10’a girmeyi hedef yaptık kendimize 2014 yılında kullanılan 25 milyon lirayı 2015 yılında 50 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Bu da ilimiz ekonomisinin ivme kazanmasında büyük bir etken olacaktır” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim