Niğde Esnaf ve Sanatkârları Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Eker, ulusal ve yerel medya mensupları ile bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Eker, Esnaf ve sanatkarın para kaynağının kredi kefalet kooperatifi olduğunu ve esnafa en çok parayı aktarmak için çabaladıklarını söyledi.

Geçtiğimiz 2019 yılı içinde esnafa can suyu olan kredilerde toplam 110 milyon TL’ye yakın para dağıtıldığını söyleyen Fahri Eker, “2020 yılı içinde canla başla çalışarak aynı şekilde esnafımıza ihtiyacı olan krediyi vermek için mücadele edeceğiz. Verilen bu paralar Niğde ekonomimizi olumlu yönde etkilemektedir. Amacımız esnaf ve sanatkârımızı çağın gerisinde bırakmayarak, esnafımızın sermayelerini güçlendirmek adına bu kredileri veriyoruz. Türkiye’de her konuda kooperatif olarak birinci sıradayız. Ancak bir konuda geride kalıyoruz, paranın büyüklüğü konusunda yine 1150 kooperatif arasında ilk 16’nın içinde yer alıyoruz. Amacımız esnaf ve sanatkârımızı büyütmektir, sonuçta büyük iş yapan fabrikatörlerde küçük işletmelerle büyümüştür. Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan’da bugün yanımızda kendisinin kooperatifte de görevi var beraber çalışıyoruz. Şoför esnafımızın %90’nının kredilerle araçlarını yenilemelerine olanak sağladık. Okul servislerine dikkat ederseniz, İç Anadolu Bölgesinin en iyi araçları ilimizde yer alıyor. Dolayısı ile aldığımız görevi en iyi şekilde yapmak için büyük mücadele ediyoruz. Esnaf ve sanatkârımızın her zaman hizmetkârıyız” diye konuştu.

Kredi Geri Dönüşlerinde Sorun Yok

Bu kadar çok kredi dağıtılmasına rağmen geri dönüşlerde ödemelerde sıkıntı var mı? Sorunu yanıtlayan Niğde Esnaf ve Sanatkârları Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Eker, “bizim şuana kadar dönüşlerimizde herhangi bir sıkıntı yok, biz o konuda da Türkiye genelinde ilk sırada yer alıyoruz. Ben her zaman şunu söylüyorum Niğde Esnaf ve Sanatkârı her zaman borcuna sadıktır. Yıllardır biliriz SSK ve vergi ödemelerinde Niğde ili hep ilk sıradadır. Şunu da söylemeliyim devlet desteği ile birlikte babanın oğula vermeyeceği %4,5 ile kredi parayı veriyoruz. Türkiye’de bundan ucuza bir kredi bulma şansınız yok. Özelikle burada hükümete ve Halk Bankası’na özel teşekkür ediyorum. Yeri geldiğinde doğruları söylemek zorundayız, tarihimizde bu kadar parayı kullandığımız, bu kadar önümüzün açıldığı sistem olmamıştı bu konu önemlidir” diye konuştu. Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan’da yapılan toplantıya katıldı.

Editör: TE Bilişim