Niğde İl Özel İdaresi 2013 Yılı Faaliyet Raporu İl Genel Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantısında kabul edildi.

Niğde İl Özel İdare Müdürlüğünden yapılan açıklamada; 

Niğde İl Özel İdaresinin  2013 Mali Yılı Faaliyet Raporu, 5302 Sayılı İl Özel İdare Kanununun 39. maddesi "Vali, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 41 inci maddesinin dördüncü fıkrasında belirtilen biçimde; stratejik plân ve performans hedeflerine göre yürütülen faaliyetleri, belirlenmiş performans ölçütlerine göre hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerini açıklayan faaliyet raporunu hazırlar. Faaliyet raporu mart ayı toplantısında vali veya genel sekreter tarafından meclise sunulur."  ve 5018 Sayılı Kamu Mali Kontrol ve Yönetim Kanununun 41. maddesi " İdare faaliyet raporu, ilgili idare hakkındaki genel bilgilerle birlikte; kullanılan kaynakları, bütçe hedef ve gerçekleşmeleri ile meydana gelen sapmaların nedenlerini, varlık ve yükümlülükleri ile yardım yapılan birlik, kurum ve kuruluşların faaliyetlerine ilişkin bilgileri de kapsayan mali bilgileri; stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyetleri ve performans bilgilerini içerecek şekilde düzenlenir."amir hükümleri gereğince ;

İdaremize ait; genel bilgilerin, faaliyetlerin, idaremize ilişkin bilgilerin, amaç hedeflerin kurumsal kapasitenin, öneri ve tedbirlerin yer aldığı 2013 Yılı Niğde İl Özel İdaresi Faaliyet Raporu,  İl Genel Meclisi’nin olağan Mart ayı toplantısının 2. bileşiminde gündeme alınarak kabul edildi.

İl Özel İdaresi tarafından,  Stratejik Plan ve 2013 yılı Performans Programına uyumlu olarak hazırlanan Niğde İl Özel İdaresi Faaliyet Raporunda; 2013 yılı gelir ve gider bütçesi, yıl içerisinde yapılan faaliyetler ve gerçekleşmeler yer aldı."denildi. 

 

Editör: TE Bilişim