Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Birliği Oda Başkanı Erdoğan Aykin, “İyi ki Ramazan var, yoksa esnafın hali içler acısı” dedi.


11 ayın sultanı Ramazan’ın gelmesiyle birlikte pazar ve çarşıda satışlar yüzde 25 arttı.


Ekonomisi tamamen tarıma dayalı olan Niğde’de yaşanan kuraklık ve doğal afetler nedeni ile ekonomik koşulları zora giren Niğdeli çiftçinin zaruri ihtiyaçları dışında alışveriş yapamadığı belirten Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Birliği Oda Başkanı Erdoğan Aykin, “İyi ki ramazan var, yoksa esnafın hali içler acısı” dedi.


Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ekonominin bir nebze de olsa canlandığının altını çizen Başkan Aykin, “Yaşanan kuraklık ve don olayı nedeni ile Niğdeli çiftçilerimizin üretiminde yüzde 50’ye varan bir düşüş yaşandı. Tabii ki bu durum doğrudan esnaflarımızı etkiledi. İlimizde ekonominin büyük bir bölümü tarıma dayalı, çiftçiler kente gelip alışveriş yapmazsa esnafımız zor duruma düşüyor. Ramazan ayı ile birlikte cebinde parası olmayan çiftçilerimiz de dâhil olmak üzere vatandaşlar alışveriş yapmaya başladı. Buda esnafa azda olsa can suyu oldu. Ramazan ayının ilk 15 günü büyük bir bölümde gıda üzerine alışveriş yapılırken yaklaşan bayramla birlikte kıyafet ve tekstil ürünlerinin pazarı canlanmaya başlar” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim