Niğde Esnaf  ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turgut Taygur  yaptığı yazılı basın açıklmasında   Kooperatiflerinin verdiği kredi miktarının arttığını belirtti. 




Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turgut Taygur yaptığı açıklama da “ S.S. Niğde Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatif kefiliyle devlet destekli kaynaklarından kullandırılan kredilerde esnaf ve sanatkârlarımıza destek olmaya devam ediyoruz. Daha önceden 50 bin TL limitlerinde bulunan kredi kullanım üst limiti 2012 Kasım ayı itibariyle 70 bin TL’ye çıkarılmıştır. Kredi üst limitindeki değişiklik esnaf ve sanatkâra destek bakımından güç kazandırılırken, kredilere uygulanan yıllık yüzde 6 gibi oldukça düşük faiz oranı ise banka kredilerinin faiz oranlarının çok daha altındadır. 


Kurumumuza kredi başvurusunda bulunan esnaf ve sanatkârlarımızın taleplerini en kısa sürede ve hızlı bir şekilde değerlendirilip kredilerini veriyoruz. Bu işlemin hızlandırılması ise esnaf ve sanatlarımızın maddi sıkıntılarına en kısa sürede çözüm olmanın da yolunu açmıştır. Esnaflarımız devlet destekli yıllık yüzde 6 gibi oldukça düşük faizli bu krediden yararlanmaya davet ediyoruz. Çünkü ekonomik olarak zor günler geçiren esnafımız 70 bin TL krediyle işyerlerini genişletip boşalan raflarını tekrardan doldurabilir, kendilerine ait bir işyeri dahi alabilir ve işlerini daha da büyütebilirler.

Başarı çıtamızı ve Türkiye genelindeki sıralamamızı sağlamış olduğumuz kolaylıklar ve çalışmaların neticesi olarak her geçen gün daha da yükseltiyoruz. Kurumumuza günü geçmiş borcu bulunan esnafımıza ise ödemeleri konusunda ve kanunen uygulama zorunluluğu bulunan temerrüt faizi hakkında bilgi verip, hak mağduriyetleri yaşamaları için her türlü ödeme kolaylığını da sunuyoruz. Bütün esnaf ve sanatkârlarımızın kişi ayrımı gözetmeksizin kredi kullanımı ve günü geçmiş borçların ödeme kolaylığı hakkında daha geniş bilgilendirme için tüm esnaf ve sanatkârlarımızı kurumumuza bekliyoruz. “ dedi. 



Editör: TE Bilişim