Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ulukışla ilçe başkanı Hüseyin Toker, elektrik enerji bedeline yapılan zamlara dikkat çekmek ve zamlı faturalar sonrası esnafın durumunu öğrenmek için ilçede ziyaretlerde bulundu.

Elektrik zamlarını protesto etmek amacıyla önceki ve bu aya ait fatura tutarlarının yazıldığı broşürleri dağıtan ve esnafın dramına şahit olan Toker, “İşletmelerin sürdürülebilirliği açısından ciddi bir tehlike ile karşı karşıyayız. Zamlar geri alınmazsa çok sayıda esnaf kepenk kapatma noktasına gelecek” dedi.

 

ELEKTRİK ZAMMINA TEPKİLER SÜRÜYOR

CHP Ulukışla ilçe başkanı Hüseyin Toker, 1 Ocak'tan itibaren uygulanmaya başlanan elektrik zamlarına esnafın tepkisinin her geçen gün artarak devam ettiğini, ilçede birçok esnafın elektrikli cihazlarını çalıştırmadığını ve elektrik zammı karşısında ticaretin sürdürülebilir olmadığını vurguladı. 

ESNAF BATTANİYE İLE ISINIYOR

Elektrik zammı sonrası esnafın fatura bedelinin 2-3 kat arttığına dikkat çeken Toker, “Ziyarette bulunduğumuz bir esnafımız elektrik sobasını çalıştırmamış, battaniye altında ısınıyor. Bir diğer esnafımız dükkânının yanındaki fırına gitmiş. Esnafın durumu tam anlamıyla içler acısı” ifadelerini kullandı.

“KÖFTE SATARAK 1.725 TL ELEKTRİK FATURASI NASIL ÖDENİR?”

İktidar, zam+vergi+nasihat ile idare ediyor İktidar, zam+vergi+nasihat ile idare ediyor

İlçe başkanı Hüseyin Toker’e geçen ay 1.250 TL gelen elektrik faturasının bu ay 1.725 TL geldiğini söyleyen ve sattığı çiğ köfteyi gösteren esnaf, “Bu adam bu köfteyi satarak elektrik faturasını ödeyebilecek mi? Al bu köfteyi sat,  1.725 TL elektrik faturasını öde. Elektrik sobasını, sadece dükkâna çocuk geldiği zaman çalıştırıyorum” diyerek zamma tepki gösterdi. Toker, “Esnaflarımızın sorunu ortak. Her gittiğimiz esnaf elektrik faturaları gösterip dertlerini anlatıyor. Bizim de protesto etmemizdeki amaç bir an önce zamların geri alınmasıdır” dedi.

TADİLATTAKİ ESNAFA 2.770 TL FATURA

Tadilatta olduğu sürede açmadığı dükkânına 2.770 TL fatura geldiği için tepki gösteren bir başka esnaf ise, “Bana gelen en yüksek fatura 800 TL. O da işlerin en yoğun olduğu dönemde. Şimdiyse 2770 TL” dedi.

ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİNİN ÖZELLEŞTİRİLMESİNİN SONUCU

Farklı ticaret kollarındaki esnafları ziyaret eden Toker’e bir esnaf, sabahtan bu yana lambasını yakmadığını ve elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesi sonucu bu noktaya gelindiğini belirtti. Toker, “Elektrik dağıtım şirketleri özelleştirilmesin diye çok mücadele verdik. Geldiğimiz noktada da ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. AKP iktidarında gündemimiz ‘elektrik zammı’  ve ‘geçim sıkıntısı’ oldu. Elektrik zamlarının geri alınması için gerekli tüm mücadeleyi vereceğiz. Bu yanlıştan bir önce dönülmelidir” dedi.

Editör: TE Bilişim